Cum te simți astăzi? Este totul în regulă? Ești îngrijorat datorită unui anumit lucru din viața ta?
Psihologii ajută oamenii să înțeleagă mai bine ceea ce simt că ar trebui să fac, de ce gândesc într-un anumit mod, de asemenea și cum să modifice unele gânduri neproductive și comportamente în dorința de a-și atinge scopurile.
Psihoterapeuții au fost transformați într-un mit de ani buni, nu doar în filme, ci și în realitate. Așa că aș dori să îți deschid ochii și să îți explic de ce ar trebui să vezi un psiholog, exact cea ce este, ce beneficii poți obține și de ce ar trebui să vizitezi un psiholog în București spre exemplu, participând la câteva ședințe înainte de a observa câteva schimbări pozitive. De ce nu este același lucru să vorbești cu un prieten la o cafea într-un restaurant și de ce nu ar trebui să te aștepți la medicamente, ca fiind unica sursă pentru a vindeca anxietatea, vina, depresia și durerea.
1. Veste bună: Nu ești nebun ! Dacă ai auzit de la oameni din jurul tău expresii precum: Ce se întâmplă cu tine? Cu siguranță trebuie să ai probleme grave. Trebuie să fii nebun. Mai mult decât atât, oamenii normali merg la un psiholog pentru a-și rezolva problemele, pentru a face unele îmbunătățiri și a-și aprofunda cunoștințele despre ei însăși. Cred că oamenii care merg la un psiholog sunt oameni inteligenți care caută proactiv oportunități să-și îmbunătățească viețile și carierele.
2. Psihologii sunt învățați să ajute oameni ca și tine. Fiind recunoscută de știință cu câteva secole în urmă, psihologia a evoluat într-o varietate de câmpuri, de la industrie la academie, comunicații, sporturi și clinici. Rolul unui psiholog în fiecare dintre aceste industrii este diferit. Într-o clinică spre exemplu, psihologii ajută oameni să vindece anxietatea, depresia, vina, fobiile și câteva alte simptome. Acestea sunt de multe ori legate cu anumite întâmplări din viață, dar în principal de modul în care oamenii percep aceste evenimente. Depinzând de tipul de gândire, psihologul tău va folosi câteva tehnici diferite pentru a-ți trata simptomele.
3. Te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea în general. Să nu te simți bine cu siguranță nu este un lucru benefic pentru sănătatea ta. Stresul cronic, anxitatea sau depresia nu sunt doar probleme psihologice, acestea pot duce la probleme fizice grave, precum dureri de spate, boli de inimă, diabet și așa mai departe.
4. Ședința cu un psiholog este mult mai bună decât o întălnire cu un vechi prieten sau o discuție cu un vechi prieten. Un apel la prietenul tău când ești supărat îți va oferi o oarecare ușurare temporară, dar nu te va ajuta cu adevărat. Doar datorită faptului că prietenul tău te iubește este o greșeală, fiindcă acesta ar putea să nu fie obiect în a te ajuta să-ți analizezi sentimentele.
5. Medicamentele nu funcționează de unele singure. Un prieten mi-a spus o dată că de când ia medicamente se simte atât de bine. Așa este, cei care suferă de anxietate pot fi calmați și se pot simți ușurați o dată cu folosirea medicamentelor, dar cum am menționat anterior la fel ca la întâlnirea cu un prieten la o cafea, nu va schimba nimic dacă nu distrugi gândirea negativă din caracterul tău. Întrucât psihologii nu prescriu medicamente, aceștia folosesc terapia prin comunicare, o unealtă mult mai puternică.