Cei de la Mobina au contribuit cu o serie de informații esențiale despre case din lemn pentru a ne face să înțelegem cât sunt de benefice acestea. Așa că am alcătuit o listă cu 8 motive pentru care să-ți construiești o casă din lemn:
Lemnul ca și material de construcție
Câteva caracteristici avantajoase a lemnului îl transformă într-un material de construcție excepțional, ușor de procesat, versatil. Are o mare putere în direcția de creștere, ca și copac și fiindcă poate fi ușor combinat ar putea fi considerat un material de construcție universal, corespunzând aproape fiecărei provocări fără probleme, în același timp neavând electricitate statică, emisii sau radiații.
Din cauza naturii poroase a celulelor sale pline cu aer, nu este un conductor de căldură. Prin comparație cu alte materiale de construcție, lemnul are una dintre cele mai bune capacități termale de izolare. Dacă îi oferim atenția potrivită și este tratat adecvat, lemnul este un material în special rezistent în timp.
Posibilitate de prefabricare
Prefabricarea pereților și elementelor de acoperiș în fabrici, independent de sezon sau vreme, simplifică cu mult fabricarea produselor de înaltă calitate.
O execuție rapidă și curată a muncii este garantată de provizii precise. Raportul favorabil al greutății lemnului și a puterii acestuia permite producerea elementelor ușoare, costurile transport fiind mai mici,
Timp de construcție
Elementele prefabricate reduc substanțial timpul de construcție. În ceea ce privește părțile de lemn al unei case, casele mai mici pot fi construite în câteva zile, iar cele mai mari pot fi construite în câteva săptămâni. Munca de execuție consistă aproape exclusiv din asamblare, unind elementele și asamblând materialele izolatoare.
Izolare termică
O izolare termală bine realizată reduce semnificativ costurile de încălzire și emisiile de dioxid de carbon în atmosferă. În timpul procesului de construcție a caselor din lemn, o izolare termală eficientă poate fi realizată cu ușurință, pe de o parte din cauza structurii de lemn cu bulele sale de aer ce au proprietăți bnue de izolare și pe de altă parte structura permite configurarea straturilor subțiri de izolare.
Servicii de consultanță
Mobina, o companie ce se ocupă în principal cu prelucrarea lemnului și excelează în construcții case din lemn, sunt gata să ofere servicii de consultanță în timpul pregătirilor, design-ului și întregului proces de construcție, oferind răspunsuri competente oricărei probleme tehnice ce ar putea să se ivească.
Aceștia execută lucrări complexe de structuri de lemn și organizează procesele de construcții potrivit nevoilor clienților.
Clima clădirilor
În timpul iernii, clădirile din lemn sunt ușor încălzite. În timp ce în casele construite tradițional cu pereți din cărămidă, înainte ca temperatura să atingă valorile ideale, pereții trebuie prima dată încălziți cu o inerție termală înaltă, casele din lemn se încălzesc ușor.
În casele de lemn nu există așa numitul flux de căldură, un fenomen prin care pereții încălziți transferă căldura acumulată chiar și când nu este necesară. Expunerea la erul rece din serile de vară ține mai puțin datorită capacității mici de acumulare a căldurii. Diferența de temperatură joasă dintre pereți și aerul din încăpere previne formarea curenților de aer neplăcuți și condensului datorită aerului umed de pe pereți, așa că până și colțurile sunt protejate de mucegai.
Punctul de vedere ecologic
Lemnul salvează materiale brute, fiindcă poate fi găsit în natură, lemnul crește în mod continuu reînnoindu-se. Fabricarea sa nu necesită energie fosilă, iar fabrica de lemn nu este necesară pe șantier. După folosire, lemnul poate fi reciclat, astfel încât să nu polueze mediul. Tratamentul lemnului este posibil fără soluții tehnologice scumpe, procesarea sa necesită mai puțină energie în comparație cu fabricarea altor materiale de construcții. În timpul tratamentului său, lemnul nu eliberează substanțe dăunătoare și poate fi procesat în întregime fără pierderi.
Sănătate
În cazul caselor de lemn există un echilibru permanent al umidității aerului prin pereți. Lemnul este un material de construcție regenerabil, natural, respiră continuu prin intermediul milioanelor sale de microcelule, păstrând umiditatea aerului în cameră la valori optime. Acesta asigură un climat ideal chiar și pentru persoanele care suferă de boli respiratorii, vei observa cum tusele și lipsa de aer va dispărea. Datorită atmosferei sale naturale au un efect benefic asupra sistemului nervos vegetativ, oferind un nivel psihic unic de sănătate, asigurând o stare generală plăcută.