Momentul diversificării este unul mult așteptat de majoritatea mămicilor. Probabil că și tu te-ai întrebat mereu cum vă veți descurca sau dacă cel mic va primi cu plăcere alimentele pe care i le gătești.
Chiar dacă bebe este încă mic, timpul trece extrem de repede, iar diversificarea se va întâmpla mai repede decât crezi. Primele șase luni alături de bebeluș sunt obositoare și amuzante, dar atunci când vei începe să îi oferi alimente la masă, responsabilitățile tale vor fi mai multe și mai copleșitoare. Așa că, cel mai bine este să începi să achiziționezi cât mai devreme diverse accesorii, printre care un scaun masă pentru bebeluși cu șezutul moale, un aparat de fiert la aburi, un blender și alte instrumente și aparate necesare. În acest fel, te vei putea bucura de întreaga experiență a diversificării, iar cel mic va aprecia fiecare linguriță cu mâncare pe care i-o oferi.
- Scaun special pentru bebeluși
Copilul tău poate fi așezat pe un scaun special pentru bebeluși, atunci când se poate ridica singur în funduleț. Aproximativ, acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de 6 luni. Alege scaunul pentru bebeluși în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție în bucătărie și de bugetul disponibil. Este bine să alegi un model rezistent, în care copilul tău să stea confortabil. De asemenea, scaunul trebuie să fie confecționat din materiale ușor de curățat.
- Blender
Este unul dintre produsele pe care trebuie să le ai obligatoriu în bucătărie, pentru a prepara mâncarea pentru cel mic. Până când va învăța să mestece, pericolul de înec cu mâncare este destul de mare, așa că toate alimentele trebuiesc transformate în piure. Un blender este de neînlocuit pentru a putea prepara cele mai delicioase piureuri, în cel mai scurt timp.
- Babețică din plastic
Oferirea de mâncare pasată celui mic, este un proces amuzant, dar care va genera multă murdărie în jurul vostru. O parte importantă din piureul gustos pe care l-ai preparat va ajunge pe hăinuțe, din acest motiv, o babețică din plastic, care poate fi curățată ușor, este un accesoriu important. Alege un model moale, care nu îl incomodează pe bebe și care nu îl distrage de la mâncarea delicioasă.
- Pungi pentru congelator, cu zip lock
Uneori cantitatea de mâncare preparată poate fi prea mare pentru o singură masă, așa că poți pune restul la păstrare, în congelator. Pungile cu zip lock sunt sigure și rezistente, astfel încât mâncare poate fi utilizată oricând. Atunci când pui alimente la congelator, nu uita să scrii cu un marker permanent ce conține punga respectivă, precum și data la care mâncare a fost congelată. Termenul ideal pentru a păstra alimentele pentru bebe la congelator, este de aproximativ 1 lună. Oricând vrei să îi dai lui bebe să mănânce, poți scoate o pungă din congelator și o poți încălzi rapid.
- Sterilizator
Sterilizarea vaselor și a tacâmurilor utilizate pentru prepararea alimentelor este foarte importantă. Acestea pot fi fierte în apă pe aragaz, dar mult mai simplu este să ai la dispoziție un sterilizator. El va funcționa singur, tot ce ai de făcut este să pui obiectele în el și să îl programezi. Dacă alegi fierberea pe aragaz, trebuie să aloci cel puțin 30 de minute pentru această activitate și va trebui să ai în vedere că unele materiale din care sunt confecționate obiectele, nu rezistă la temperaturi foarte mari.
În timp ce te pregătești pentru marele moment al diversificării, cel mai bine este să te informezi despre toate accesoriile care te vor ajuta să faci tranziția mai ușoară. Chiar dacă mâncatul este un proces natural, multe dintre următoarele produse îți vor ușura munca. Începând cu prepararea mâncării și continuând cu așezarea celui mic într-un scaun sigur sau cu lingurițele din silicon care vor evita zgârierea gingiilor atât de sensibile.