Când începi organizare propriu-zisă a team building-ului echipei tale, trebuie să ții cont de câteva lucruri importante.
Este indicat ca atunci când vă hotărâți să mergeți într-un team building, să faceți o mică ședința, în care fiecare să aibă ocazia să își spună părerea despre unde ar dori să meargă și ce activități ar dori să practice. De asemenea trebuie să găsiți o echipa profesionistă, care să va organizeze întreaga activitate cum știe ea mai bine.
O astfel de echipă este cea de la Vertical Adventure. Aceștia sunt profesioniști și au organizat de-a lungul anilor numeroase programe de team building pentru o mulțime de firme. Iar acesta este un motiv bine întemeiat să îi alegi ca și echipă organizatoare și să lași pe mâna lor totul. Dar să vedem cum pot fi influențate unele activități de team building de vremea de afară.
Canyoning
Canyoning-ul este o activitate care se face în mod descendent, prin rapeluri repetate și/sau prin sărituri în marmite. Această activitate se practică cu ajutorul unor tehnici și echipamente specifice precum corzi, hamuri, carabiniere, coborâtoare, costume, șosete de neopren și cască.
Canionul este o vale îngustă și foarte strâmtă, cu pereți abrupți și cu fundul îngust, în care se formează o succesiune de cascade sau săritori, de diverse înălțimi și grade de înclinație. Trebuie însă să fii foarte atent la debitul apei, mai ales în cazul în care este prima dată când faceți această activitate. Dacă prindeți câteva zile ploioase, s-ar putea ca debitul apei să crească foarte mult și cascadele formate să fie foarte puternice. În aceste cazuri nu este indicat să vă aventurați.
De asemenea, deși veți fi echipați cu costume de neopren, este mult mai plăcut să practici această activitate când afară este cald și soarele este pe cer. Astfel, când vei ajunge la capătul traseului, te vei putea usca la soare și nu va trebui să zgribulesti de frig.
Cățărarea
Cățărarea constă în urcarea pe un perete de stâncă, cu forțe proprii. De asemenea și în cazul acestei activități veți folosi tehnici și echipamente specifice precum, corzi, hamuri, carabiniere, bucle echipate, dispozitive pentru asigurare și cască.
În afară de echipamentul adecvat, pentru această activitate ai nevoie și de vreme bună. În cazul în care plouă chiar în ziua în care aveți programată activitatea sau plouă de câteva zile în continu, peretele va fi ud și alunecos. Ceea ce înseamnă că va trebuie fie să anulați activitatea fie să o mutați într-o altă zi. În momentul în care a plouat și stânca este udă, posibilitatea de accidentare este extrem de mare și nimeni nu ar trebui să își asume riscul de a se cățăra.
Rafting
Raftingul constă în coborârea pe râuri de munte, cu grade de dificultate variate, folosind ambarcațiuni gonflabile, cu capacitate de 3-8 persoane. Echipamentul de protecție folosit constă în: costume și șosete de neopren pentru protecție termică, cască și vestă de salvare, pentru protecție mecanică.
La fel ca și în cazul canyoning-ului, dacă prindeți o perioada ploioasă și debitul apei crește foarte mult, activitatea devine foarte periculoasă. Iar prezența soarelui este de asemenea importantă având pe parcursul activității constant contact direct cu apa.
Acestea sunt însă doar trei activități de team building care au nevoie de o atenție specială și de o potrivire categorică cu vremea de afară. Sunt o mulțime de alte activități outdoor care depind foarte mult de perioada anului în care alegeți să le practicați.