Avem scoli foarte bune, competitive cu cele din strainatate. Cu mandrie si incredere va spun ca Scoala Teddybar.ro este o scoala ca afara, incepand de la dotare, climat, personal si pana la activitatile educative desfasurate aici.
Salile de clasa sunt decorate cu personaje din basme si filme, iar elevii au acces la cabinetul de informatica si de limbi straine. De la varste fragede, elevii intra in contact cu computerele capatand competente digitale. Studiul intensiv al englezei sau germanei le va asigura compentente de comunicare in aceste coduri lingvistice foarte cautate, dar si capacitatea de intelegere a mesajelor.
La salile de clasa frumos amenajate si specializate (cabinetul de informatica si cel de limbi straine) se adauga blocul alimentar dotat complet care functioneaza in conditii maxime de igiena si sala de mese.
In nicio alta scoala din tara nu exista o paleta asa de bogata de activitati extrascolare ca aici. Cadrele didactice observa atent abilitatile si talentele copiilor si indruma parintii sa aleaga cursuri optionala sau elevii sunt cei care decid in functie de ceea ce le place.
Activitatile extrascolare sunt orientate catre domeniile:
- arta: balet, chitara, pian, teatru
- sport: inot, tenis, sah
- stiinta: robotica
- abilitati practice: origami.
Meniul este sanatos, macarea gustoasa si pregatita din cele mai bune ingredinete, iar blocul alimentar straluceste de curatenie.
In scoala se afla si o bilioteca la care elevii au acces si sunt incurajati sa se duca. Contactul cu biblioteca este benefic ca elevii sa realizeze cum sa pastreze cartea pe care o imprumuta acasa si cum sa se poarte intr-o sala de lectura, cum sa aleaga cartile de care au nevoie sau sa solicite politicos ajutorul bibliotecarei.
Totul este gandit sa determine dezvoltarea armonioasa a elevilor, aceasta apreciere fiind valabila si pentru Scoala de Vara.
La scoala acesta competitivacu cele mai bune institutii de profil din Germania, Marea Britanie, SUA activitatea didactica este completata cu tot ceea ce ar trebui sa li seofere copiilor si in familie, adica:
- elevii sunt dusi la spectacole. Parintii ocupati nu au timp sa faca acest lucru pentru micutii lor, dar participarea la spectacole dezvolta simtul critic si estetic si acopera nevoia de divertisment care apare la toate varstele.
- vizitele la librarii si biblioteci ii invata sa exploreze cetatea cartii fiindca aici se afla comori de pret.
- organizarea de jocuri are in vedere socializarea placuta, interpretarea de roluri sociale si acceptarea normelor. Oricat ar detesta oamenii regulile, nu se poate trai fara ele.
- concursurile sportive sau cultural-artistice au rolul de a pune in valoare abilitatile fiecaruia si de a invata copilul sa accepte ca a pierdut si sa-l felicite pe cel care a fost mai bun decat el.
- vizitele la muzee au rol in formarea culturii generale si orientarea cate stiinta. Aici afla elevii despre oamenii romani de stiinta si contributia lor la imbogatirea patrimoniului universal, se pun bazele mandriei nationale si se poate starni curiozitatea pentru un anumit domeniu al cunoasterii umane. La Muzeul Aviatiei, afland despre Aurel Vlaicu si Traian Vuia multi baieti se vor indragosti de avioane si unii vor deveni chiar piloti foarte buni.