Engleza este o limba de circulatie internationala, iar cunoasterea acesteia a devenit cel mai important criteriu de angajare, atat in Romania, cat si in alte tari. Tocmai din aceste motive, din ce in ce mai multi parinti isi doresc ca prichindeii lor sa stapaneasca limba engleza la fel de bine ca pe cea materna, adica, altfel spus, sa devina bilingvi.
Daca acesta este si cazul tau, cu siguranta, te-ai gandit de multe ori pana acum care sunt cele mai bune modalitati prin care poti obtine acest lucru, astfel incat cel mic sa invete si sa aprofundeze limba engleza de placere si nu din obligatie. Pentru a descoperi raspunsul la intrebarile tale nu trebuie decat sa citesti cu atentie urmatoarele sfaturi.
3 sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa stie limba engleza la perfectie:
1.Incurajeaza-l sa invete engleza de mic
Numeroase studii au concluzionat ca este de preferat ca limbile straine sa fie studiate inca din copilarie, intrucat cei mici invata mult mai usor, avand un sistem de invatare diferit de cel al adultilor. Mai mult decat atat, prichindeii pot inmagazina mult mai rapid informatiile noi, datorita faptului ca memoria lor nu este atat de incarcata cu alte cunostinte, din diferite domenii. Astfel, primul sfat pe care ar trebui sa il ai in vedere, daca iti doresti ca micutul tau sa devina bilingv, este acela de a-l incuraja sa invete engleza inca de la o varsta frageda. Totusi, pentru a-l ajuta sa se si distreze in acelasi timp, o idee excelenta este sa il inscrii la un curs dedicat copiilor, unde va avea ocazia sa descopere tainele acestei limbi, dar si sa petreaca timp cu alte persoane de varsta lui. In acest sens, intra aici si alege grupa potrivita pentru juniorul tau. Cu siguranta, in acest mod il vei face sa indrageasca limba engleza si chiar sa isi doreasca sa se perfectioneze odata cu trecerea timpului.
2.Motiveaza-l sa obtina un certificat Cambridge
Pe langa faptul ca intregul proces de pregatire pentru obtinerea unui astfel de atestat il va ajuta pe copilul tau sa stapaneasca perfect limba engleza, certificatul Cambridge ii va fi de mare folos in cariera, pentru tot restul vietii. Mai precis, persoanele care au un astfel de atestat sunt recunoscute oficial ca fiind bilingve si vor putea aplica, pe viitor, la universitati de prestigiu si locuri de munca din strainatate. Drept urmare, un alt sfat de care ar trebui sa tii cont este acela de a-ti indemna copilul sa studieze pentru acest examen si sa obtina certificatul. In plus, daca iti doresti sa invete intr-o atmosfera relaxata, motivanta si sa beneficieze de indrumarea unor profesori cu experienta, acceseaza site-ul https://www.shakespeare-school.ro/cursuri-de-pregatire-cambridge/ si inscrie-l la cursul de pregatire pentru obtinerea certificatului in cadrul Shakespeare School. In mod cert, daca vei aplica si acest sfat, copilul tau va deveni bilingv, fara ca acest lucru sa ii dea batai de cap.
3.Indeamna-l sa converseze cat mai mult in engleza
Se spune ca repetitia este mama invataturii, de unde se poate deduce faptul ca antrenamentul si exercitiile favorizeaza considerabil procesul de aprofundare si perfectionare, mai ales in cazul unei limbi straine. Cu alte cuvinte, chiar daca invata engleza de mic si obtine certificatul Cambridge, copilul tau va trebui sa isi reimprospateze cunostintele in mod constant si sa converseze cat mai mult posibil in aceasta limba. In caz contrar, va ajunge, inevitabil, sa uite unele notiuni si chiar sa se inhibe in momentul in care trebuie sa poarte o conversatie in aceasta limba. In consecinta, indeamna-l sa isi faca prieteni cu care sa poata purta conversatii pe orice subiect, bineinteles in limba engleza, dar si sa isi actualizeze vocabularul cu fiecare ocazie, prin intermediul cartilor pe care le citeste. Fara indoiala, daca il vei sfatui sa aplice aceasta metoda, va deveni un vorbitor de limba engleza experimentat.
Asadar, acestea sunt cele trei sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica pentru a-ti ajuta copilul sa devina bilingv. Bineinteles, ele nu trebuie aplicate simultan, ci pe masura ce prichindelul da semne de progres. De altfel, acesta este si cazul rezultatelor, care vor fi vizibile in timp si nu de la o zi la alta.