Foarte multi dintre romani s-au mutat in mediul rural unde au inceput sa faca agricultura din pasiune sau pentru a incepe diverse afaceri considerate de ei profitabile.
Uneori au intampinat probleme pentru ca nu aveau cunostinte legate de pregatirea solului in vederea cultivarii diferitelor plante, asa ca si-au dat seama ca trebuie neaparat sa invete cum anume le pot asigura un mediu perfect de dezvoltare.
Orice specialist in domeniu va fi de acord ca solul trebuie pregatit din timp pentru aceasta operatiune si ca fiecare fermier trebuie sa se inarmeze cu timp, cu instrumentele necesare pe care le poate achizitiona de aici, cu numeroase cunostinte in domeniu si mai ales cu multa rabdare. Daca esti un agricultor incepator, ai putea sa tii cont de cateva sfaturi importante pentru ca toamna sa poti culege roadele muncii tale.
Iata de ce trebuie sa tii cont pentru pregatirea solului!
Solul este un sistem complex care trebuie protejat de oameni pentru a putea sa functioneze cat mai bine in continuare. Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, a informatiilor pe care cercetatorii in domeniu le impartasesc tuturor si cu multa vointa si rabdare, pamantul poate sa ofere tot ceea ce iti doresti atat timp cat tii la sanatatea lui si ii dai ceea ce are nevoie.
- Inainte de a ara pamantul trebuie neaparat sa-l debarasezi de toate reziduurile acumulate pe durata sezonului toamna-iarna. Buruienile care au inceput sa creasca trebuie indepartate si vor fi adunate materialele plastice aduse de vant pentru a nu polua mediul si pentru a feri plantele sa intre in contact cu diferite substante pe care poate le-au continut si care ar face rau recoltelor.
- Pregatirea pamantului va incepe la momentul potrivit. Daca este prea devreme, atunci solul poate fi prea umed si, in acest fel, culturile vor fi din start compromise. Nici daca astepti prea mult sa faci lucrarile nu inseamna ca vei reusi ceea ce ti-ai propus, caci plantele pot avea prea putini nutrienti, asa ca nu se vor dezvolta corespunzator. Pentru inceput ara solul si, in acest sens, incearca motocultoarele profesionale pentru rezultate optime.
- Dupa ce a fost arat lotul, trebuie neaparat sa imprastii pe el compostul organic care are rolul de a imbunatati drenajul solului si retentia de umezeala. Pentru aceasta etapa ai putea sa utilizezi foarte bine rumegus amestecat cu iarba si turba. Nivelul de nutrienti va creste si el cu ajutorul acestui compost organic. Nu uita nici de ingrasamintele necesare pentru fertilizarea pamantului.
- Calitatea solului poate fi imbunatatita fara probleme prin tehnici si sisteme de cultivare performante. Acestea reusesc cu succes sa mentina solul la parametri ridicati si sa aduca intr-un final profitabilitate.
- Cu toate ca se foloseste destul de mult arderea miristilor si a vegetatiei uscate, aceasta practica nu este o idee tocmai buna pentru ca va provoca diverse lucruri negative. Daca totusi vrei sa faci asta, atunci tine cont de cateva chestiuni pentru ca este obligatoriu ca in teren sa se intoarca unele elemente care prin ars ar disparea definitiv. Nu trebuie sa uiti ca microfauna de pe teren va disparea si ea. Nutrientii din materia organica arsa se transforma in cenusa, devenind apoi solubili, dizolvandu-se si pierind dupa prima ploaie.
- Indiferent de teren trebuie sa ai mereu in vedere cateva chestiuni obligatorii: conservarea apei in pamant, eliminarea buruienilor, nivelarea solului si incorporarea intr-un mod uniform a ingrasamintelor si erbicidelor. Daca vei tine cont de aceste lucruri, atunci recoltele obtinute de pe urma pamantului tau vor fi bogate si iti vor aduce profit. In caz contrar, te vei trezi ca muncesti in zadar si ca recoltele bogate vor intarzia sa apara, cu siguranta.
In concluzie, trebuie sa tii cont de tehnica de pregatire a terenului tau daca iti doresti sa obtii la final roade de pe urma muncii tale. In cazul in care nu stii ce trebuie sa faci pentru ca totul sa se desfasoare cat mai bine, atunci nu este deloc rau sa intrebi pe alti fermieri mai cu experienta sau sa citesti pe internet pe site-urile de profil care abunda de sfaturi numeroase.