Pierzi prea mult timp pentru a spăla vasele? Ei bine, preparatele bogate în grăsimi sunt răspunzătoare pentru apariția petelor dificile.
Totuși, există și alte cauze care duc la degradarea recipientelor pentru gătit. Arsurile de pe fundul oalelor apar, de cele mai multe ori, după utilizări multiple. Urmele de calcar apar, de asemenea, din cauza durității apei. Însă, cine spune că trebuie să investești sume colosale pentru produse de curățenie? Te poți rezuma și la alternative mai simple, ușor de utilizat, dar care prezintă aceeași eficiență.
Iată câteva trucuri care te vor ajuta să cureți rapid oala de gătit sau un robot de bucatarie:
– Apă, oțet și bicarbonat de sodiu – Pregătește un burete abraziv și umezește-l cu apă caldă. Mai apoi, tamponează cu atenție în zona murdară. Adaugă un strat gros de bicarbonat de sodiu și pulverizează de câteva ori cu oțet. Lasă cele două substanțe să acționeze cel puțin 10 minute, iar apoi curăță cu ajutorul unui burete din inox, care nu deteriorează structura oalei. După ce ai îndepărtat petele, șterge recipientul cu ajutorul unui burete curat. Rezultatul final te va surprinde în mod plăcut.
– Oțet sau suc de lămâie – Alternativele ideale pentru a elimina aspectul inestetic creat de petele albicioase de calcar. Toarnă apă caldă în recipient, iar apoi adaugă fie oțet, fie suc de lămâie. Alocă o oră pentru a lăsa ingredientele să acționeze.
– O sticlă de cola – Poate părea greu de crezut, dar o sticlă de cola poate deveni o modalitate eficientă pentru a îndepărta petele dificile. Este un ingredient pe care îl poți utiliza atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul vaselor. Pentru interior e recomandat să umpli oala cu suc și îl lași pe foc până ajunge în punctul de fierbere. În schimb, pentru murdăria aflată în exterior lasă recipientul la înmuiat timp de aproximativ 15-20 de minute. În ambele cazuri, poți utiliza un burete moale pentru a definitiva procesul de curățare.
– Sare și apă caldă – Cine și-ar fi crezut că vasele de gătit vor arăta impecabil doar cu ajutorul unui amestec de sare și apă? Ei bine, sarea are proprietăți exfoliante. Tocmai de aceea, poate fi utilizată pentru înlăturarea arsurilor nedorite. Tot ce trebuie să faci este să umpli recipientul cu apă, pe care va trebui să o lași dea în clocot. Adaugă mai apoi, două linguri de sare și amestecă ușor până se dizolvă. Lasă compoziția să acționeze și curăță la final cu o lavetă sau un burete metalic, în funcție de profunzimea petelor. Poți opta și pentru umplerea vasului cu apă caldă. Însă, în asemenea cazuri ai grijă să optezi pentru temperatura potrivită.
Curățarea eficientă a petelor dificile poate deveni o adevărată provocare. Însă, poți îndepărta chiar și cele mai enervate urme de murdărie cu ajutorul unui trucuri simple. Sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță să te bucuri de vase impecabile. E foarte posibil, totuși, să nu iasă cum ți-ai dorit din prima, tocmai din cauza petelor profunde. Însă, tot ce trebuie să faci este să repeți procesul până îți iese.
Alege variantele eficiente de curățare!