Este încălzirea în pardoseală potrivită pentru casa ta? Citește mai departe pentru a afla cum funcționează și cum se face instalarea.
Cei de la AnaCreon.ro sunt o firmă din România, specialistă în încălzire electrică în pardoseală. Dacă îți surâde ideea de a-ți încălzi podelele din toată casa sau poate doar dintr-o cameră, cere mai multe informații de la cei de la Ana Creon.
Încălzirea în pardoseală poate ajuta la păstrarea podelelor și camerelor calde și oferă o alternativă în fața caloriferelor, ce ajută la economisirea spațiului. Poate să fie inastalată sub aproape orice tip de podea, incluzând piatră, gresie, lemn și carpetă.
Există două tipuri principale de încălzire în pardoseală: încălzirea electrică prin pardoseală, cunoscută și ca sistem uscat și încălzire în pardoseală prin apă, cunoscut ca și sistem umed.
Conform unui studiu efectuat anul acesta în Statele Unite ale Americii asupra deținătorilor de încălzire prin pardoseală, majoritatea oamenilor, în procent de 69% foloseau încălzire electrică prin padoseală și 26% foloseau sistemul umed. Doar 5% dintre cei intervievați aveau ambele sisteme.
Cum funcționează încălzirea electrică prin pardoseală
Într-un sistem de încălzire electrică prin pardoseală, o serie de fire electrice sau folii de încălzit sunt instalate dedesubt sau în interiorul pardoselii tale. Acestea sunt folosite pentru a încălzi o zonă sau o cameră, cum ar fi pardoseala cu gresie rece din baie.
În același studiu despre care discutam anterior, majoritatea oamenilor, în proporție de 74% , aveau încălzire electrică prin pardoseală instalate doar într-o cameră, iar cea mai comună camera a fost baia pentru 58% dintre cei intervievați.
De cele mai multe ori sunt plasate pe ultimul strat dintr-o șapă, pentru a te asigura că suprafața este comlpet plată și un strat din izolarea podelei, pentru a te asigura că încălzirea merge în sus decât să meargă în jos.
Există câte un sistem de încălzire electrică prin pardoseală pentru aproape orice tip de pardoseală. Sistemul electric pe care îl instalezi depinde de dimensiunea camerei și cât este de bine izolat, cum este tipul de pardosea de dedesubt, dacă este izolaă și tipul de pardoseală pe care îl ai deasupra.
Opțiunile includ cabluri libere destul de flexibile pentru a se încadra prin spațiile mici sau ciudate, sistemele de cabluri electrice sau folii de încălzire pe care le folosești pentru a acoperi zone mai mari.
Articolul meu pentru avantajele încălzirii electrice în pardoseală îți scoate în evidență ceea ce trebuie să știi pentru a lua decizia potrivită, incluzând sfaturi experte de achiziționare.
Instalarea încălzirii electrice prin pardoseală
Majoritatea oamenilor aleg să apeleze la o companie profesională sau un meseriaș pentru instalarea încălzirii prin pardoseală. Profesioniștii sunt cei mai în măsură pentru a recomanda ce sistem să instalezi și cum să pregătești pardoseala.
Dacă ești un tip optimist căruia îi place să facă ttul de unul singur, ai putea să instalezi fâșiile de încălzire electrică sau cablurile de unul singur, dar vei avea nevoie de un electrician calificat pentru a-ți conecta sistemul la alimentarea electrică principală și să-ți regleze un senzor care se conectează la termostat. Acest senzor îți va permite să controlezi temperatura sau să preconfigurezi sistemul să se pornească sau să se oprească.
S-a efectuat un sondaj pe această temă. 79% din oamenii care și-au instalat încălzire electrică prin pardoseală au apelat la o companie, un meseriaș sau un constructor pentru instalare. Doar 12% au încercat să-și instaleze sistemul singuri și cu toate acestea și ei au avut nevoie de ajutor specializat.
Având toate aceste date în față, cel mai bine este să apelezi la o firmă profesională care se ocupă cu așa ceva pentru a-ți monta încălzirea electrică prin pardoseală, astfel ești sigur că totul va funcționa corespunzător și instalația va rezista în timp.