Unii oameni sunt născuți cu un ochi grozav pentru decorare sau design. Alții învață această abilitate și sunt capabili s-o aplice cu succes. Apoi suntem noi restul. Daca nu te pricepi foarte bine la design, iată câteva tehnici ce te pot ajuta pe termen lung.
Urmând anumite principii și reguli de decorare casa ta va arăta cel puțin prezentabil.
Regula numerelor impare
Poate deja ești familiarizat cu alte reguli din alte domenii, insă să folosești regula numerelor impare în casa ta poate să creeze armonie și interes vizual. Ideea de bază a acestei reguli este ca detaliile și obectele care sunt aranjate sau grupate în numere impare să fie mai atrăgătoare, memorabile și eficiente decât împerecherea cu numere pare.
Te ajută să grupezi obiecte în diferite înălțimi, dimensiuni și texturi. În același timp, ar trebui să fie ceva similar cu ele. Acest sfat pare să se contrazică, dar important este că ar trebui să existe ceva ce grupează obiectele între ele, dar și ceva despre fiecare în parte care este puțin diferit.
Să spunem că folosești trei vaze, iar toate acestea au dimensiuni diferite. Cu toate acestea, principalul material ar trebui să fie același și să existe diferențe subtile în elemnte.
Găsește punctul focal al camerei tale
Punctul focal al unei camere este cea mai plăcută caracteristică din ea. Este lucrul către care privirea ta este natural îndreptată când intri în cameră. Tot ceea ce se află în jurul punctului focal îl complimentează.
Dacă nu știi cum să-ți decorezi camera, să-i găsești punctul focal este un început bun. Multe camere au puncte focale incorporate, cum ar fi un geam mare cu priveliște minunată sau spre exemplu un șemineu aspectuos. Cu toate acestea, dacă camera ta nu are un punct focal incorporat, iată cum să faci unul:
- Încearcă să pictezi un perete într-o culoare diferită, apoi accesorizează-l cu o operă de artă sau rafturi;
- Folosește pur și simplu o piesă de mobilier ca și punct focal, cum este una dintre acele canapele moderne ce ies în evidență;
- Ai putea să folosești o operă de artă ca și punct focal, de asemenea o oglindă uriașă ar funcționa la fel de bine;
- Decide pentru ce vrei să folosești camera, apoi creează un punct focal. Spre exemplu dacă dorești să folosești camera pentru citit, punctul tău focal ar trebui să fie o bibliotecă, o piesă de mobilier pe care o poți găsi printre cele listate în mobilă living.
De îndată ce ți-ai găsit punctul focal, decorează în jurul său. Folosește culorile sale principale în elemente din restul camerei. Dacă spre exemplu, ai ales ca și punct focal un șemineu alb, ar trebui să colorezi pereții în roșu pentru a-i face culoarea să iasă în evidență și să accesorizezi camera cu lumănări albe și vaze pentru a scoate în evidență șemineul.
În momentul în care ai un punct focal, un punct de centru ajută la echilibrarea camerei. Punctul de centru este nucleul decorului camerei tale. Nu trebuie să fie exact mijlocul camerei tale, deși deobicei așa se întâmplă. Punctul de centru dintr-o sufragerie este locul în care va fi așezată măsuța de cafea, cu scaune așezate în jurul acesteia. Gândește-te la punctul de centru ca și la ancora camerei.
Anul viitor urmează să-mi cumpăr și eu o casă sau un apartament, așa că mă voi ghida de ceea ce am învățat până acum și ceea ce ți-am exemplificat în acest articol pentru a-mi decora casa cu stil.
Mai mult femeile se pricep la aceste „aranjamente”.
Pana la urma intotdeauna a existat o moda in etapa a ceea ce s-a purtat in materie de design
Imi place articolul si am gasit idei interesante, cea cu numarul obiectelor impare si a unui perete colorat intr-o alta culoare
E o arta sa iti aranjezi casa si sa o mentii la anumite standarde
Asa este. Intotdeauna mi-a placut design-ul din toate domeniile si cred ca as avea multe de spus in aceasta privinta.