Mulţi oameni amestecă termenii de „insolvenţă” şi „faliment” asumând că înseamnă unul şi acelaşi lucru. Cu toate acestea, aceste două cuvinte, deşi par a fi unul şi acelaşi lucru, au defapt alte înţelesuri.
Vorbind pe şleau, insolvenţa este o stare financiară în care te poţi afla cu firma, acel moment în care ajungi atunci când nu eşti capabil să-ţi plăteşti datoriile la timp. Falimentul, pe de altă parte, este un proces legal care are ca scop rezolvarea problemei de insolvenţă.
Insolvenţa
Insolvenţa este esenţial o stare în care te poţi afla cu firma ce te împinge să înaintezi un dosar de faliment. O entitate – o persoană, o familie sau o companie, devine insolventă dacă nu poate să îşi plătească datoriile la timp. În general, acest lucru se întâmplă atunci când cash flow-ul entităţii care intră în firmă ajunge sub cash flow-ul care iese din firmă. Pentru un individ, acest lucru înseamnă că venitul său este prea mic pentru a-şi putea plăti datoriile. Pentru companii, acest lucru înseamnă că banii care intră în firmă şi bunurile sale sunt mai puţini decât cheltuielile acesteia.
De cele mai multe ori, cei care devin insolvenţi fac anumiţi paşi către o rezolvare. Una dintre cele mai comune soluţii pentru insolvenţă este falimentul.
Falimentul
Falimentul este o declaraţie legală de inabilitate a unei entităţi de a-şi plăti datoriile. Când cineva îşi declară falimentul, este obligat să-şi plătească datoriile cu ajutorul guvernului. În general există două forme de faliment, cel de reorganizare şi de lichidare. Sub falimentul de reorganizare, debitorii restructurează planurile de plată pentru a se asigura că sunt îndeplinite. Sub falimentul de lichidare, debitorii vând anumite bunuri pentru a face bani ce-i pot folosi să-şi plătească datoriile.
Insolvenţă Suceava
Cei de la www.insolventasuceava.ro se ocupă de insolvenţă, lichidare, dizolvare, radiere firme. Consultând un expert vei putea să găseşti o soluţie pentru a ieşi din problema firmei tale. Apelează cu încredere !