Domeniul în care lucrez este destul de stresant după cum mulți dintre voi, cei care îmi împărășiți pasiunea știți. Defapt, orice job devine stresant la un moment dat, iar dacă îți dorești ceva mai mult de la tine va trebui să îți dorești mai multe responsabilități, iar o dată cu aceste responsabilități vine și stresul.
Pentru a elibera o parte din acest stres s-a inventat concediul. În concediu unii oameni preferă să stea acasă și să-și rezolve treburile personale ce nu țin de muncă, unii preferă să îl petreacă citind, alții uitându-se la seriale, însă eu prefers să îmi iau concediu doar în cazul în care am o problemă ce necesită atenția mea urgentă sau în cazul în care am programată o excursie.
Alături de iubita mea, îmi place să călătoresc foarte mult. Pe lângă pasiunea de a călători mai sunt și un naționalist convins. Pentru a îmbina aceste două lucruri, nu exclud călătoriile peste hotare, însă prefer să vizitez fiecare părticică a frumoasei noastre țări.
În fotografia de mai sus poți observa o priveliște minunată verde cu o casă părăsită ca din povești în prim plan. Fotografia am surprins-o de pe terasa exterioară a unui hotel din minunata stațiune Sovata. Am ales să scot în evidență această fotografie, fiindcă îmi aduce aminte de diferite filme americane cu copiii năzdrăvani ce sunt foarte curioși și aleg să vadă ce poate fi într-o casă părăsită. Ei bine, același grad de curiozitate l-am avut și eu atunci, dar am fost înfrânat de maturitate, cu toate acestea și acum mă gândesc oare cum arăta locuința în interior și ce puteam găsi acolo. Fotografia a fost făcută anul trecut când am decis împreună cu iubita să plecăm într-o excursie către Sovata, făcând opriri la Lacul Roșu și la întoarcere în Colibița.
Priveliștea pe care o străbați călătorind prin munți este minunată până acolo, iar când observi că stațiunea este amplasată între munți și este înconjurată de pădure nimic nu poate fi mai frumos și mai relaxant. Excursia respectivă a fost una foarte frumoasă și foarte distractivă, pot spune că am fost cazat la o pensiune foarte primitoare și m-am relaxat o săptămână pe deplin.
Când ieșeam seara cu iubita mea la plimbare, nu puteam decât să ne minunăm și să ieșim din monotonia cotidiană admirând priveliștea din jur, călătorind cu Mocănița sau făcând baie într-unul dintre lacurile de acolo. Mai jos poți găsi lacul Ursu după amiaza când nu se mai scaldă lumea, iar în partea dreaptă este același lac în miezul zilei, aglomerat și plin de viață.
Știu că poate fi destul de ciudat că prezint o stațiune din România nu foarte mediatizată, însă exact din același motiv m-am gândit s-o prezint, fiindcă nu multă lume știe de ea. Pot spune că în această călătorie m-am descoperit pe mine însumi și am descoperit că am și o latură mai calmă cu ajutorul căreia pot funcționa mai bine și pot fi mai productiv.
De unde mi se trag strămoșii?
Stăteam și mă gândeam, oare strămoșii mei se trag din aceste părți ale lumii, sunt din România și s-au scăldat și ei în Lacul Ursu sau se trag din cu totul altă parte a lumii?
Strict în această problemă, se pare că nu sunt singurul care mă gândesc la asta, ba mai mult decât atât am ocazia să aflu care îmi sunt originile. Într-o campanie de marketing, cei de la Momondo.ro au lansat concursul The DNA Journey (Călătoria ADN-ului). Ei ne invită să ne înscriem la concurs spunându-le cum vom deschide lumea prin intermediul călătoriilor oferindu-ne șansa de a câștiga un kit de testare a ADN-ului astfel încât să putem să vedem de unde sunt strămoșii noștri. După ce am trecut de această etapă, se pare că ni se oferă șansa de a câștiga o călătorie în valoare de €1500 către ţările din care provenim.
Un premiu destul de mare pentru o companie din România așa că Momondo merită respectul nostru și pentru acest concurs, pe lângă ofertele tari pe care ni le oferă de zi cu zi.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.