Un certificat energetic de performanță este necesar atunci când o proprietate este construită, vândută sau închiriată. Trebuie să comanzi un certificat energetic ieftin pentru potențiali cumpărători și chiriași înainte de a încerca să-ți vinzi sau să-ți închiriezi proprietatea.
Un certificat energetic de performanță conține informații despre folosirea energiei unei proprietăți și costurile medii de energie, dar și recomandări despre cum să reduci consumul de energie și să economisești bani.
În urma unui audit energetic, proprietatea ta primește un rating de eficiență în energie de la A (cea mai eficientă) până la G (cea mai puțin eficientă) și este valid pentru 10 ani.
5 modalități de a creștere a eficienței de energie a casei mele
În afară de auditul energetic care are loc la proprietatea ta, există un număr simplu și semnificativ de modificări pe care ai putea să alegi să le implementezi pentru a te asigura că primești cea mai bună notă în eficiența energetică.
Toate aceste modificări pe care le-am detaliat mai jos pot fi implementate în noua ta casă.
1. Izolarea acoperișului
Asigură-te că izolația acoperișului tău este de cel puțin 270 mm adâncime, o variantă simplă și ieftină de implementat. Dacă acoperișului tău este la 90 mm sau mai puțin, ar trebui să rezolvi problema de îndată.
2. Iluminare
Înlocuiește becurile halogen obișnuite cu becuri fluorescente sau LED. O variantă simplă și ieftină de implementat.
3. Sistem de încălzire central
Să înlocuiești vechiul și ineficientul tău boiler va avea un impact semnificativ asupra rating-ului pe care îl primești în urma auditului enrgetic. O modificare semnificativă cu o cheltuială destul de mare și o perioadă mare de scoatere a investiției.
4. Controlul sistemului de încălzire
Chiar dacă ai un boiler vechi, introducerea uneltelor de control moderne, cum este termostatul camerei, valvele individuale ale Radiatorului Termostatic și programatorul cazanului, va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor auditului energetic, simplu și puțin mai scump de implementat.
5.Tehnologii regenerabile
Acestea acoperă o gamă mai mare de sisteme și tehnologii, de la panouri solare fotovoltaice, ce generează apa fierbinte și electricitate prin intermediul boilerelor cu biomasă și pompe de căldură cu surse de tensiune care înlocuiesc sistemele centrale de încălzire, dar pot fi de 20 de ori mai eficiente. O serie de modificări semnificative cu un cost destul de mare, cu toate acestea tehnologiile regenerabile îi oferă apă fierbinte, curent și încălzire la un preț semnificativ mai mic, așa că investiția merită din plin.
Articol scris în cadrul competiției de blogging la care particip, SuperBlog 2017.