Cei de la INA Ferestre, experţi în tâmplărie PVC au contribuit cu câteva informaţii în care ne lămuresc de ce transpiră geamurile termopane.
Pentru început, problema apariţiei condensului pe suprafaţa ferestrelor cu geamuri termopane apare din cauza diferenţei de temperatură din exterior faţă de cea din interor, cât şi umiditatea ridicată ce se află în interiorul casei. Pe timpul iernii, când afară temperatura este de -15, -20 de grade celsius, iar în încăperi temperatura este de +20, +23 de grade, apare efectul de condens, umezeala din încăpere se aşează pe cele mai reci locuri, adică pe geamurile termopane.
Astfel, condensul apare din cauza umidităţii ridicate, care poate fi cauzată de următorii factori:
- Au loc reparaţii curente a încăperilor;
- Construcţia este nouă, astfel încât pereţii sunt încă umezi;
- Sunt prezente foarte multe flori în cameră;
- Caloriferul este amplasat într-un loc nepotrivit al camerei;
- În încăperea respectivă se spală rufe;
- În camera respectivă se face baie;
- În acea cameră se găteşte.
Cum să scăpăm de condens:
Înainte de toate, e nevoie să instalaţi ferestre cu geamuri termopane de calitate, ce au un sistem de microventilare instalat în rama geamurilor care permite deschiderea cercevelei la 2-3 milimetri de la fereastră în aşa fel încât aerul din încăpere să circule.
În al 2-lea rând este nevoie să instalaţi un sistem de ventilare bun în încăpere, iar în cazul în care nu aveţi posiblitatea se recomandă aerisirea manuală deschizând de 3-4 ori pe zi fereastra câte 3-5 minute.
Caloriferul trebuie să fie amplasat sub geam, iar pervazul nu trebuie să îl acopere, astfel căldura va încălzi mai repede geamul, iar efectul condensării va fi diminuat.
Consultaţi un expert în domeniul geamurilor termopane din PVC pentru a primi o consultaţie mai amănunţită. Un client informat este întotdeauna un client mulţumit şi protejat.
Expert în Tâmplărie PVC Recomandat: