Localizat in nord-estul Romaniei, exista un oras mare si frumos numit Iasi. Iasi este unul dintre cele mai importante centre culturale, politice si economice din Moldova, de asemenea este unul dintre cele mai vechi orase din Romania.
Iasi a fost pentru multi ani punctul de granita a celor mai importante rute comerciale ce lega Polonia, Ungaria, Constantinopol si Rusia.
Fiind profund ancorat in istorie, acest oras a fost centrul principal al culturii moldovene inca din anul 1408. Orasul se mandreste cu publicarea primului ziar din Romania si stabilirea primei universitati romanesti. Astazi, orasul a devenit casa a 5 universitati.
In ultimii 500 de ani, istoria, cultura si viata religioasa a conturat caracterul unic al orasului. Iasi scoate in evidenta un numar impresionant de biserici ortodoxe, aproape 100, majoritatea dintre ele fiind localizate in Platoul de Aur. Una dintre cele mai vechi, Biserica Sfantul Nicolae, dateaza de pe vremea domniei lui Stefan cel Mare (1457 – 1504).
Platoul de Aur reprezinta nucleul orasului, in jurul caruia intreaga asezare s-a dezvoltat de-a lungul secolelor. Cu Palatul Culturii la un capat al Pietei Unirii, Platoul de Aur caracterizeaza biserici si palate pe ambele parti ale Bulevardului Stefan cel Mare si Sfant ce traverseaza chiar prin centrul sau. Multe alte locatii pot fi gasite in strazile din apropiere.
Daca iti doresti sa te stabilesti in Iasi si sa descoperi o multime de oportunitati de afaceri, dar si oameni faini si multe altele, poti oricand sa cauti o casa noua Iasi si sa o inchiriezi sau o cumperi depinde de venitul disponibil pentru aceasta investitie. De indata ce te-ai mutat in Iasi, vei vedea ca exista nenumarate locuri pe care le poti vizita.
Unul dintre locurile despre care iti vorbeam este Palatul Culturii, fiind localizat in Piata Stefan Cel Mare si Sfant 1 si fiind deschis de la 10 dimineata pana la 5 dupa amiaza. Aceasta constructie remarcabila, construita intr-un stil neo-gotic, sta partial pe ruinele curtii regale mediaevale mentionate in documente datand din 1434.
Astazi palatul cu 365 de camere gazduieste Libraria Gheorghe Asachi si 4 dintre muzeele orasului, Muzeul de Istorie Moldovean, Muzeul Etnografic, Muzeul de Arte si Muzeul de Stiinte si Tehnologie.
Decorul din interior cu mobila generoasa si scarile magnifice din holul de la intrare pot fi admirate gratuit, insa este necesar sa-ti cumperi bilete pentru a intra in muzee.
Pe langa Palatul Culturii, mai poti vizita Catedrala Mitropolitana Sfanta Paraschiva, Biserica Sfintilor Trei Ierarhi, Primaria, Filarmonica Moldova, Teatrul National Vasile Alecsandri, dar si Hotelul Traian. Toate acestea le poti vizita foarte des in cazul in care te-ai hotarat sa te muti in Iasi.