Tractorul este utilajul meu preferat de la ferma. Il folosesc in fiecare zi, fie ca trebuie sa ma ocup de muncile pamantului sau sa car lemne din padure. Am ales un tractor bun, fabricat de brand-ul John Deere.
Norocul meu vine si din partea magazinului tractorsud.ro care ofera o gama vasta de piese utiliaje agricole. De aici ma aprovizionez de fiecare data cand am nevoie sa schimb piese la tractor, iar magazinul tractorsud.ro are de fiecare data piesele pe stoc. De-a lungul timpului, de cand sunt client, i-am indrumat si pe altii sa cumpere piese John Deere de la acest furnizor. Preturile sunt convenabile, iar piesele sunt de fiecare data originale si se potrivesc.
Insa iata adevaratul motiv pentru care imi place John Deere!
Povestea brand-ului incepe in anul 1837, cand John Deere creeaza un plug din otel slefuit, care le permite fermierilor, ce decid sa il foloseasca, efectuarea unor brazde mai adanci si mai curate in solul lipicios al preeriei din Midwest. Astfel, un an mai tarziu, fierarul John Deere devine producatorul John Deere, care isi va aminti mai tarziu de producerea a zece pluguri in 1839, 75 in 1841 si 100 in 1842. Productia este continuata cu patentarea primei semanatoari in randuri cu aplicatii practice reale, dar si cu mutarea intregii afaceri in Moline, locatie care oferea acces facil la apa si la puterea data de aceasta, precum si posibilitati mai mari de transport.
Odata cu inceperea Razboiului Civil in 1861 se inregistreaza si o crestere a productiei datorata cererii de utilaje agricole care sa deserveasca fermierii, care incercau sa faca fata cerintelor tot mai mari ale armatei, dar si nevoii de cereale de pe piata europeana, datorata distrugerii recoltelor de pe vechiul continent. In 1863 este realizat modelul de cultivator, Hawkeye Riding Cultivator, primul utilaj adaptat pentru a fi folosit din pozitia calare, lucru dovedit util in conditiile in care mostenirea razboiului a fost un numar mare de invalizi, iar acest echipament putea fi utilizat si de cei cu o singura mana sau cu un singur picior.
Pana in 1870, gama cuprindea cinci linii dominante de produse, pluguri, cultivatoare, grape, semanatori si plantatoare, vagoane si vagonete. In 1875 este realizat plugul Gilpin Sulky Plow, model care aseaza fermierul, aceasta nemaifiind nevoit sa lucreze din picioare, motiv pentru care utilajul devine cel mai de succes produs al companiei in secolul 19.
Un an mai tarziu, in 1876, apare simbolul “caprioarei care sare”, iar in 1878 modelul Gilpin Sulky Plow castiga primul loc intr-un concurs ce adunase 50 de alte modele de utilaje, in cadrul Expozitiei Universale din Paris.
In 1886 creatorul companiei, John Deere, moare la Moline la varsta de 82 de ani. In acelasi an, compania decide crearea unor modele de structuri de pluguri care puteau fi tractate de tractoarele cu aburi care aparusera de-a lungul anilor 1880 in fermele americane, dar refuza ideea de a crea si respectivele tractoare. “Era aburilor” va dura aproximativ 30 de ani, pana cand “gigantii pufaitori” vor fi inlocuiti cu masinile pe gazolina.
Cu doi ani inaintea de izbucnirea Primului Razboi Mondial, compania apare in forma moderna, Deere & Company, care include 11 unitati de productie in Statele Unite si una in Canada, precum si 25 de puncte de vanzare, din care unul destinat exportului.
Odata cu primul conflict mondial apar si primele intrebari ce vizeaza calea ce trebuie urmata de catre societate, din punctul de vedere al inovatiilor tehnologice care apar in aceasta perioada si rolul lor viitor in industrie. Una din aceste inovatii este tractorul cu motor pe gazolina, iar intrebarea care se punea era daca acesta are viitor si daca este mai bine ca producatorii de echipamente agricole si industriale sa il cumpere de la producatori specializati sau sa incerce sa il fabrice singuri. Daca in 1916, raspunsul pentru John Deere a fost realizarea unor prototipuri si modele experimentale, intarziind decizia de a produce aceste tipuri de tractoare, doi ani mai tarziu, compania achizitioneaza producatorul tractoarelor Waterloo Boy, utilaje care vor deveni produsele de baza ale companiei.
In 1923 Deere lanseaza Modelul “D”, un succes chiar de la inceput si primul tractor cu motor in doi cilindri realizat la Waterloo care poarta numele John Deere, model care va ramane in productie pentru 30 de ani. Iar din 1923 John Deere a continuat sa inoveze lumea tractoarelor aducand cele mai noi modele pe piata!