Cum alegi casa de amanet cu cele mai bune prețuri?

Alegerea unei case de amanet bune reprezintă factorul cheie pentru obținerea unor servicii de calitate. După cum știm cu toții, această instituție există de foarte mult timp pe piață, însă odată cu trecerea anilor au fost extinsă gama de servicii. Mulți obișnuiesc să apeleze la amanet doar atunci când întâmpină dificultăți financiare și au nevoie de bani rapid.

Diferența dintre amanetare și vânzare într-o casă de amanet

Ai nevoie de un mic împrumut și te gândești să apelezi pentru prima dată la o casă de amanet? <!–more–>Sau poate ai mai beneficiat până acum de serviciile unei astfel de agenții, dar nu ai luat în calcul toate opțiunile? Ei bine, pentru o tranzacție reușită trebuie, în primul rând, să cunoști cât mai bine regulile amanetului. Cei mai mulți oameni știu că pot merge la această unitate ca să obțină o anumită sumă de bani, garantată cu un obiect de valoare, pentru o perioadă scurtă de timp. Însă, amanetul aduce în prim plan și o altă variantă – vânzarea. Descoperă mai departe ce opțiuni oferă o casă de amanet și care este diferența între ele, ca să înțelegi cât mai bine procesul său de funcționare.

Ce înseamnă amanetare la o casă de amanet

Există o mare diferență între a amaneta obiecte de valoare și a le vinde la o casă de amanet. De obicei, oamenii apelează la serviciile unei astfel de agenții atunci când au nevoie urgentă de bani. Prima variantă pe care o iau în calcul este amanetarea bunurilor, respectiv garantarea împrumutului cu unul sau mai multe lucruri de valoare. În acest sens, beneficiarul se adresează casei de împrumut, iar în urma unei evaluări corecte și transparente a bunurilor sale i se oferă o anumită sumă de bani. De menționat faptul că valoarea împrumutului se stabilește în funcție de valoarea obiectelor lăsate gaj. și a perioadei de rambursare. Odată clarificate toate aspectele referitoare la credit, comisioane și dobânzi, se încheie un contract între părți.

Beneficiarul se angajează în acest fel să returneze bani împrumutați la data menționată în contract, iar casa de amanet îl asigură că-i va păstra bunurile în siguranță. La expirarea contractului sau mai devreme, clientul înapoiază suma împrumutată inițial și dobânda aferentă și își recuperează obiectele. Perioada de timp stabilită între beneficiar și casa de amanet poate varia între 5 și 30 de zile sau chiar și mai mult. De asemenea, există posibilitatea prelungirii contractului, prin plata unui comision.

Ce înseamnă vânzare la casa de amanet

Când vorbim de vânzare, trebuie să luăm în considerare faptul că una dintre părți pierde proprietatea unui obiect. Totuși, acest proces are mai multe înțelesuri în cazul unei case de amanet. În primul rând, trebuie să știi că aceste unități se ocupă și de vânzarea anumitor produse. Prin urmare, găsești inele din aur la amanet, dar și alte tipuri de bijuterii, precum și ceasuri de lux, electronice sau diamante. Obiectele pe care le poți achiziționa de la amanet sunt noi, însă există și produse second hand. Clienții care nu-și respectă contractul de amanetare, respectiv nu returnează la timp banii împrumutați și nici nu prelungesc perioada contractuală, își pierd dreptul de proprietate asupra bunurilor. Așadar, casa de amanet le valorifică pentru a-și recupera banii.

În al doilea rând, beneficiarii vin la amanet pentru vânzarea lucrurilor de valoare. Ei au parte de o evaluare corectă și de o ofertă, iar dacă sunt de acord încheie un contract de vânzare-cumpărare cu amanetul. În urma vânzării, clienții își pierd dreptul de proprietate asupra bunurilor și nu mai sunt obligați să restituie suma de bani primită ca să-și ia înapoi garanția. Totodată, pentru vânzare nu se percepe nici un comision, iar casa de amanet care cumpără produsele le poate refolosi mai departe în orice scopuri își dorește. 

În cazul amanetării, se încheie un contract pentru o perioadă ai mare de timp, suma de bani primită este mai mică, dar obiectele de valoare se recuperează. La vânzarea obiectelor către amanet, se încheie un contract pentru o zi, prețul oferit este mai mare, iar bunurile rămân în posesia amanetului. Indiferent de varianta aleasă, beneficiarul poate obține o sumă de bani cu care să-și acopere cheltuielile neprevăzute.

Dor de bunici

Nu demult s-au implinit 3 ani de la moartea celui de-al 2-lea bunic al meu. Pot spune ca regret foarte mult ca acesta a murit, fiindca indiferent cum era am tinut la el, fiind unul dintre bunicii care m-a crescut cand eram mic. Acesta locuia in Prisaca Dornei cand eram eu mic si era acel tip de bunic grijuliu ce ma ducea la apele Moldovei si ma invata cum sa fac broscute aruncand cu pietre in apa.