Cum iti suna ideea de a realiza economii de pana la 75% mai mari decat cele curente la incalzire?
Pentru asta e necesar sa te reorientezi in ceea ce priveste sistemul de incalzire folosit. Cele clasice, pe baza de peteli, lemn sau gaz nu mai se ridica la inaltimea asteptarilor si chiar daca ofera caldura, preturile sunt pe masura.
Pompele de caldura sunt o alternative care iti va cuceri atentia printr-o serie de avantaje insemnate. Sunt renumite pentru ca promoveaza utilizarea inteligenta a energiei care provine din apele subterane sau din sol. Este cu siguranta o alternativa prin care iti poti imbunatati calitatea vietii, dar si manifesta respectul pentru mediul inconjurator.
Din randul firmelor specializate in pompe de caldura, recomandarea mea este EcoDrill, specialisti in executarea unor lucrari perfect functionale, cu rezultate de durata. Pe https://ecodrillforaje.ro poti afla mai multe despre ei.
Care este principiul de functionare a pompelor de caldura?
Se realizeaza extractia de caldura din apa, care este obtinuta printr-un foraj, respectiv din lichidul termic pe care il introduc specialistii in furtune colectoare, la randul lor introduse in foraje. Apa, respectiv lichidul folosit trece prin schimbatorul de caldura, avand deja temperatura intre 12 si 14 grade. Mai departe intra in contact cu freonul din dotarea pompei de caldura, dupa care se transforma in stare gazoasa.
Este necesar ca freonul sa aiba cel putin 5 grade cu minus ca sa treaca in starea gazoasa. In continuare, acesta trece printr-un compresor si apoi intr-un alt schimbator de caldura, ajungand in instalatia interioara la temperaturi cuprinse intre 55 si 60 grade. Din stare gazoasa, freonul devine lichid, fiind supus depresurizarii. Fata de alternativele clasice de incalzire, in acest caz pompa de recirculare si compresorul sunt singurele care consuma energie.
Exista doua tipuri de pompe de caldura:
- Pompele SOL – APA
- Pompele APA – APA
Cea tip APA – APA functioneaza prin extragerea apei din panza freatica, la temperaturi constante (intre 12 si 14 grade).
Despre cea tip SOL – APA spun specialistii ca este sistemul cu caracterul cel mai fiabil in ceea ce priveste colectarea caldurii. Aceasta nu doar ca va asigura caldura necesara pe timp de iarna, dar de asemenea va asigura racoare in locuinta pe timp de vara.
Ai nevoie pentru a instala pompe de caldura de foraje. Tipul lor, respectiv costurile pe care le presupun acestea depind de factori precum zona in care locuiesti, sistemul de colectare, adancimea forajelor si numarul acestora, diametrul de asemenea.
Spre exemplu, in pachetul de oferte ce ti-l poate furniza Ecodrill la cerere intra si furtunele colectoare, executia propriu zisa a forajului, sudurile electrofuzabile, testele de presiune, introducerea geosolidului si asa mai departe. Recomandarea mea e sa cantaresti bine optiunile inainte de a face o alegere in acest sens. Profesionalismul si echipamentele detinute de echipa cu care alegi sa colaborezi joaca un rol crucial in reusita sistemelor. De altfel si cunostintele detinute de acestia vor influenta calitatea lucrarii. Intra pe site-ul ecodrillforaje.ro si afla mai multe despre acest subiect