Majoritatea antreprenorilor vor avea de multe ori idei de afaceri geniale, dar nu vor face nimic cu acestea datorita lipsei de capital. Acestia isi spun singuri ca ideea lor nu va ajunge prea departe datorita lipsei de fonduri.
Ceea ce este important este ca ideea ta si planul tau de executie sa fie perfecte. Daca ai un plan de executie si o idee buna insa bani putini, asta nu te va opri. Vei fi stresat, dar va merita.
Iata 6 sfaturi ce te pot ajuta sa iti transformi ideea in afacere cu fonduri limitate.
1. Construieste-ti afacerea din ceea ce stii.
In loc sa te aventurezi pe taramuri necunoscute, asigura-te ca iti construiesti afacerea in jurul abilitatilor si cunostintelor tale. Cu cat trebuie sa te bazezi mai putin pe surse exterioare cu atat mai bine. Cand afacerea ta este construita in jurul expertizei tale personale poti elimina consultantii si asistenta exterioara.
Mai mult decat atat, in momentul in care cunosti multe lucruri este de ajuns sa ai succes in antreprenoriat.
2. Spune tuturor ca stii ce faci.
Informeaza-ti prietenii, contactele, dar si familia despre noua ta afacere. Efectueaza apeluri, trimite email-uri si fa-ti noua aventura cunoscuta pe conturile de social media. Prietenii si familia te vor ajuta sa imparti vorba, iar contactele iti vor introduce brandul la alte contacte. Acest tip de marketing te poate ajuta sa iti faci cunoscuta compania la o audienta mai mare.
3. Evita cheltuielile care nu sunt necesare.
De-a lungul timpului vei avea o multime de cheltuieli si sunt unele care pur si simplu nu pot fi evitate. Ceea ce poti evita este sa cheltui in plus. Sa spunem cartile de vizita : ai putea renunta la cartile de vizita aurite si iti poti face pentru inceput carti de vizita normale.
Daca esti econom de la inceput poti face diferenta intre un antreprenor de succes si unul care duce afacerile in faliment.
4. Nu te ingropa in datorii.
Exista o modalitate inteligenta si una foarte neinspirata de a folosi creditul de la banca cand incepi o afacere noua. Noi computere, mobila de birou, telefoane si toate acestea se pot adauga.
In loc sa cumperi totul o data si sa arunci toti banii imprumutati, foloseste profitul companiei tale sa iti finantezi cheltuielile. Eliminand stresul de a avea o datorie va creste semnificativ sansa de a face o afacere de succes.
5. Foloseste-te de marketingul si reclama gratuita.
Exista cateva modalitati de a-ti face afacerea cunoscuta fara sa spargi o banca. Retelele sociale, in special Facebook-ul, sunt o modalitate extraordinara de a castiga expunere si a interactiona cu potentiali clienti.
Incearca sa-ti faci cat mai multe cunostinte locale si sa raspunzi extrem de repede la cereri. Acest lucru te va ajuta la construirea brandului.
6. Fii pregatit sa te sacrifici.
Sa muncesti din greu este absolut necesar, dar cand pornesti o afacere fara sau cu putin capital trebuie sa fii pregatit sa dedici tot ceea ce ai in a o face de succes. Acest lucru ar putea insemna sa te ocupi de facturari, de comunicarea cu clientii, contabilitate si toate partile unei afaceri.
Vei avea nevoie de majoritatea timpului si energiei tale pentru a reusi.