Îți dorești să ai o casă cât mai atractivă, dar și practică, însă aceste două concepte nu sunt ușor de combinat mai ales dacă ești novice in arta amenajării.
Vrei o locuință deosebită și impunătoare din punct de vedere vizual, dar, ideal este ca toate lucrurile ce o compun – atât la interior, cât și la exterior, să fie cât mai practice. Îți dorești un exterior bine proiectat și amenajat care va atrage privirile trecătorilor și cu siguranță va influența dorințele lor? Dar care în același timp este și durabil? Deodată, parcă sunt mult prea multe puncte contradictorii care au nevoie sa fie armonizate, nu-i așa?
Gama de produse ce pot înfrumuseța, dar și proteja o locuință este amplă. Un punct de pornire îl constituie decoratiuni exterioare pentru casa.
- Fațadele și ancadramentele sunt des întâlnite și conferă un aspect elegant ușilor și ferestrelor. Acestea sunt primele elemente arhitecturale ce salută trecătorii sau care se lasă admirate de musafiri. Totodată populare în rândul decorațiunilor de exterior sunt: cornisele, brâurile, sopbancurile și pilastriile. Ele sunt folosite fie la nivelul pervazului, colțurilor sau aplicate direct pereților. Ca locuința să aibă un plus general, este recomandată amplasarea unor ghivece de flori. Balcoanele și ferestrele sunt vizate pentru un astfel de scop. Mușcatele și petuniile sunt plantele rezistente și potrivite pentru decorul exterior. Sunt totuși persoane care preferă să “îmbrace” un perete întreg cu plante verzi, precum iedera.
Trebuie să ții cont ca exteriorul să fie în ton cu interiorul și să abordezi același stil.
- Exteriorul conferă o primă impresie, însă interiorul este decisiv. Aici se reunește întreaga familie și petrec invitații mai mult timp. Așadar, trebuie să fie pe măsura așteptărilor. Ideile de amenajare sunt variate. De exemplu, pentru idei de amenajare living te poți sfătui cu un specialist în domeniu. Ideile sale te vor ajuta să ai o sufragerie în tendințe care să fie pe gustul și stilul tău. Poți acorda credit unui mobilier bine finisat și simplu, care să nu ocupe mult spațiu. Recomandat este ca paleta cromatică să nu deranjeze vizual, ci să fie cât mai naturală, nuanțele de maro, crem, bej și alb sunt des întâlnite. Tapițeria să fie prelucrată din textile fine și calitative, precum mătasea și bumbacul. Lumina să pătrundă prin perdele albe din in sau organza.
Dacă îți dorești o casă în tendințe, încearcă să o construiești strict după propriile plăceri, dar consultă și un expert. Îmbină plăcutul cu utilul și rezultatul va fi surprinzător.