Rezistenta. Stabilitate. Transparenta pe masura. Rezistenta la chimicale si la schimbari drastice de temperatura. Acestea sunt criteriile care fac o sticlarie de laborator sa fie una de excelenta calitate.
Toate aceste elemente sunt proprietatile cheie pe care sticlariile Precisa.ro le inglobeaza. Acestea sunt capabile sa reziste la cele mai dure medii de laborator si devin un partener indispensabil pentru chimisti, oameni de laborator sau cei din industria alimentara.
Daca lucrezi intr-un laborator sau urmezi un curs de specialitate, vei observa ca exista mai multe tipuri de sticlarie de laborator, fiecare fiind potrivit pentru o anumita aplicatie. Cele mai dese modele de sticlarie de laborator pe care le vei intalni includ flacoanele, paharele, pipetele si cilindrii gradati. Cele mai multe servesc ca instrumente pentru masurarea cantitatilor de lichide; unele sunt aproximativ corecte, altele au mare precizie. Odata ce ajungi sa cunosti fiecare recipient in parte si descoperi ce face fiecare din ele, vei reusi sa efectuezi experimente intr-un mod cat mai eficient. Descopera ce face fiecare din ele!
Sticlaria de laborator si aspecte ce diferentiaza instrumentele specifice
Flacoanele Erlenmeyer au un gat ingust si stau pe o baza conica, in timp ce paharele sunt practic un soi de borcane de sticla cu deschidere mare, ce au o gura pentru a turna lichide cat mai usor. Cilindrii gradati sunt inalti si au o gura pentru turnarea lichidelor; acestea sunt marcate pe laturi pentru ca persoana din laborator sa poata masura volumul continutului lor cu o mai mare usurinta.
Sticlele volumetrice au un fund plat si un gat lung si ingust, de asemenea marcate tocmai pentru a indica punctul in care balonul este plin. Urmeaza cilindrii inalti care sunt, in general, mult mai ingusti si mai inalti decat cilindrii gradati, avand, in plus fata de cei deja mentionati un robinet in partea de jos.
In final, pipetele sunt tuburi de sticla lungi, inguste, marcate pe laturi pentru a indica cand sunt pline. Aspirarea aerului din pipeta utilizand un bulb de cauciuc atrage lichidul prin varf in pipeta si un volum precis masurat poate fi apoi transferat intr-un alt recipient.
In general, paharele si flacoanele Erlenmeyer ar trebui utilizate pentru a amesteca si a transporta substante chimice in timpul unui experiment sau pentru a stoca deseuri. Poti masura volumele cu cilindri gradati daca este necesara doar o precizie limitata. Pentru o mai mare acuratete se utilizeaza o pipeta. Daca trebuie sa pregatesti o solutie de concentratie cunoscuta, utilizeaza intotdeauna o pipeta si un balon volumetric – aceste elemente au atat toleranta foarte scazuta, incat poti fi mai sigur ca concentratia solutiei este aproape de valoarea calculata.
Acum ca stii cum se foloseste o sticlarie de laborator, important e sa folosesti una de cea mai buna calitate. Precisa.ro iti pune la dispozitie sticlarie ce asigura acuratete si precizie. Alege din peste 1000 de produse distribuite de magazinul online, printre care se numara: agitatoare, analizoare, aparatura de masura si control, aparate de proces, aparatura eonologie, aparate PCR, autoclave, balante de precizie, balante analitice, aparatura de laborator, centrifugi de laborator, microscoape, hote chimice, hote microbiologice, incubatoare, incubatoare cu racire, electroforeze, camere climatice, conductometre, ph-metre, cuptoare de laborator, distilatoare, etuve, frigidere de laborator, luxmetre, microtoame, numaratoare de colonii, multiparametre, plite de laborator, sisteme de filtrare, spectrofotometre, termometre, trichineloscoape, turbidimetre, umidometre, vascozimetre, termometre, titratoare, thermo-shakere, stereomicroscoape, refractrometre, rotoevaporatoare, purificatoare si ultrapurificatoare, preparatoare medii de cultura, pompe peristaltice, pompe de dozare, mobilier de laborator, oxigenometre, omogenizatoare, masini de spalat sticlaria, mori de laborator, densitometre, digestoare, congelatoare de laborator, cantare si platforme.
Interesant articolul, multumesc pentru informatie si pentru link.