Cu siguranță că termenul de team building nu mai este de multă vreme o necunoscută pentru mulți dintre noi.
Aproape zilnic vedem pe paginile de socializare a tot mai multe companii (fie ele mici sau mari) poze și testimoniale despre activitățile de team building în care tocmai au fost implicați.
Ce este un team building? La ce ajută și de ce ar fi o idee bună să-l organizezi și tu în compania în care lucrezi? Te invit să citești în continuare pentru a afla care sunt cele mai importante beneficii ale acestei activități și cum îți va ajuta echipa să se dezvolte mai mult într-o direcție comună.
Ce este un team building?
Team building-ul, după cum poate că este evident și din denumire, înseamnă echipă. Rolul său principal este de a ajuta la sudarea echipelor de angajați dintr-o companie. Mai mult, este o ocazie ideală pentru a identifica punctele forte și cele slabe ale unei echipe.
Deci, care sunt concret beneficiile team building-ului?
1. Îmbunătățirea comunicării
Există o mulțime de activități prin care toți angajații se pot implica și depăși problemele de comunicare.
În team building este foarte important să se stabilească un mediu cald și prietenos pentru a-i stimula la conversație până și pe cei care de regula preferă să nu își exprime părerea în diferite probleme.
2. Promovarea creativității
Există persoane care lucrează de exemplu pe administrativ, iar activitățile lor zilnice presupun taskuri repetitive și poate plictisitoare. De câte ori au ocazia acele persoane să fie implicate și în alte proiecte sau măcar să li se ceară o părere? Cam rar.
Folosind un set de activități de comunicare este foarte posibil să descoperi un potențial în echipă de care poate nici nu ai bănuit.
3. Stimulezi încrederea
Să punem cărțile pe față – există multe companii în care există o barieră în comunicarea dintre manageri și subalterni. Motivele din spatele acestei stări de fapt sunt multiple.
Cert este că, prin implicarea și formarea unor echipe mixte (manageri și subalterni) în activități de team building oferi o oportunitate grozavă pentru a-i „umaniza” pe angajații de pe pozițiile de conducere în fața celorlalți angajați.
4. Rezolvarea problemelor
Lucrul la birou nu este mereu o formulă matematică de tipul 1+1 = 2, iar aceasta este singura formulă valabilă pentru rezolvarea problemelor.
Într-un team building există suficiente activități menite pentru a stimula gândirea rațională și strategică, care poate rezultate în noi modalități creative de a face față problemelor ce pot apărea la locul de muncă.
5. Varietate
Unul dintre cele mai importante obiective ale unui team building este descoperirea faptului că toți angajații depind unii de ceilalți pentru a oferi cele mai bune rezultate în activitățile de la locul de muncă.
Implicându-ți angajații în activități variante (voluntariat, cățărare, supraviețuire etc.), aceștia vor putea găsi puncte comune și modalități noi de a lucra ca o echipă închegată.
Ce trebuie să reții este că un team building poate scoate la lumină un potențial din echipa ta de care poate nu erai conștient și care cu siguranță va fi util în activitățile companiei în care lucrezi.
Echipa Vertical Adventure are numeroase programe de team building pe care le poți încerca cu echipa ta și care vor transforma colegii de la birou în echipa de la birou.