Problemele la nivelul arcadelor dentare sau orice altă complicație a aparatului dento-maxilar necesită un plan de tratament imediat, astfel încât funcționarea optimă a acestuia să nu fie perturbată sau modificată.
Prețurile unui tratament cu implant dentar
Dacă ai nevoie de un plan de tratament de implantologie, cu siguranță te interesează cât costă un implant dentar. Ei bine, prețul unui implant dentar poate să difere în funcție de clinica stomatologica, dar și dacă implantul este însoțit și de alte proceduri. Spre exemplu, un implant dentar împreună cu o ședința de profilaxie costă între 3500 RON și 4000 RON.
Analizele necesare pentru tratamentul cu implant dentar
- Realizarea unei tomografii computerizate – oferă o imagine detaliată a osului în trei dimensiuni. Pe baza acestei radiografii se poate face o planificare corectă și completă a tratamentului;
- Analize de sânge – sunt importanți timpii de coagulare, sângerare, viteza de sedimentare a sângelui și hemoleucograma;
- Realizarea unui ghid chirurgical digital – pe baza datelor obținute înainte de intervenția chirurgicală se poate planifică cu exactitate poziția viitorului implant, în format digital.
Avantajele unui implant dentar
Acest tip de tratament stomatologic conferă o mulțime de avantaje pentru pacienți, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Cu ajutorul unui implant dentar se poate obține o coroana estetică și cu un aspect natural, care se integrează perfect cu restul dinților de pe arcada dentară. De asemenea, în urma acestui tratament se elimină durerea sau disconfortul apărut în urma unei proteze. Implantul dentar protejează osul și înlocuiește rădăcina dintelui extras, conferind astfel rezistență pentru viitoarea lucrare protetică.
Când este nevoie de aparat dentar?
În anumite cazuri, pot exista anumite spații interdentare care ar împiedica inserarea unui implant dentar sau realizarea unei coroane dentare. În astfel de situații, se folosește un aparat dentar pentru a obține spațiul interdentar necesar planului de tratament elaborat de către medicul stomatolog.
Câte tipuri de aparate ortodontice există?
Ca și categorie de ansamblu, aparatele dentare se împart în aparate fixe și mobile. Aparatele ortodontice fixe pot fi de mai multe tipuri, în funcție de materialul din care sunt confecționate. Spre exemplu, există aparat dentar din safir, cu bracketi transparenți, montați pe partea exterioară a dinților. De asemenea, există aparat dentar ceramic, care conferă un aspect estetic mult mai bun decât aparatul dentar metalic, având o culoare asemenatoare cu cea a dinților naturali. Aparatul dentar metalic este purtat de către pacient pe o perioadă lungă de timp, putând fi îndepărtat de pe suprafața dinților doar de către medicul ortodont.
Prețul un aparat dentar
În cazul în care te întrebi cât costă un aparat dentar, prețul acestuia poate să difere de la o clinică stomatologică la alta, în funcție de materialul din care este confecționat și procedurile profilactice suplimentare. Spre exemplu, prețurile pentru un aparat pot începe de la 2950 RON pentru un aparat dentar fix cu bracketi metalici pentru o arcadă. Pentru un aparat dentar fix mixt, prețul este mai ridicat, de aproximativ 3800 RON/ arcadă, iar pentru un aparat dentar fix cu bracketi transparenți, prețul este de 4400 RON/ arcadă.