Zambetul reprezinta primul gest de politete adresat persoanelor cu care interactionam social.
Este placut sa mergi pe strada, iar cel care apare in fata ta sa zambesca. Te duci cu drag la magazinul sau la hotelul unde esti primit frumos, ti se vorbeste amabil, iar personalul iti zambeste sincer si iti multumeste pentru ca iei produse din magazin sau soliciti anumite servicii.
Multi spun ca nu inteleg de ce i se cere vanzatorului sau persoanei de la receptia unei clinici, a unui hotel sa zambeasca.
Pai, in calitate de client, ti-ar conveni ca angajatul respectiv sa iti vorbeasca pe un ton nepotrivit si sa stea incruntat, fiindca avut o cearta in familie sau a pierdut niste bani? Problemele personale se lasa la intrarea firmei sau institutiei unde lucram, iar cele de serviciu la usa sau la poarta casei. Nu avem voie sa amestecam aceste compartimente diferite ale vieții.
Zambetul arata disponibilitatea in sensul cel bun al termenului.
Oamenii au devenit insa pretentiosi in ceea ce priveste zambetul si au dreptate. S-a discutat mult despre zambetul larg, generos, care curge din inima buna catre exterior si de zambetul fortat sau de cel malitios.
Cu putina experienta de viata, receptorii acestor zambete stiu sa faca diferenta cu pricepere. Dar oamenii mai au si alta pretentie legate de zambet, mai ales de cand serviciile stomatologice s-au specializat, iar clientii pot avea dinti la fel de stralucitori si perfect aliniati, cum au actorii.
Primesti cu placere un zambet curat, care arata o dantura impecabila si iti intorci privirea, cand dintii sunt ingalbeniti de la fumat, patati de vin, de cafea si alte alimente sau macinati de carii si retezati din gingie. Trebuie sa stiti ca dintii se ingalbenesc cu varsta, dupa cum si pe anumite obiecte apar pete. Este normal ca dantura sa se pateze, mai ales ca interactioneaza cu fel si fel de coloranti si cu alimente care au temperaturi diferite, uneori chiar extreme.
Este o greseala ca la aceeasi masa, se consuma supa calda, pizza abia scoasa din cuptor sau friptura si legume la gratar din care iese aburul, iar la sfarsit inghetata.
Aceste diferente de temperatura nu sunt deloc benefice dintilor si pot determina aparitia fisurilor sau deteriorarea smaltului.
Veste buna este ca intr-un cabinet stomatologic se poate obtine rapid o albire dentara, iar albire dinti pret este un subiect la moda in acest moment.
In prezent, importanta comunicarii a atins cote maxime, de aceea angjatorii vor salariati cu dantura perfecta. Discutam cu un prieten ce lucra ca ospatar, cum personalul care nu isi ingrijeste dantura de la restaurantul respectiv este folosit la curatat de zarzavat sau la mentinerea curateniei din sala restaurantului.
Nu poate servi la mese o persoana cu dintii cariati sau ingalbeniti.
Se poate face o lista lunga a profesiilor care impun practicantului sa aiba dantura perfecta. Iata situatiile in care trebuie sa te programezi pentru albire dentara la MyDental.clinic:
1. Prezentarea la un interviu de angajare.
Nu te duce cu unghiile perfecte, machiata adecvat si cu dintii ingalbeniti! Ingrijeste-te din toate punctele de vedere si nu uita cat de importanti sunt dintii, cand iti propui sa faci o impresie favorabila!
Cand stii ca ai probleme cu dantura nici nu mai deschizi toata gura si din acest motiv, pronuntia este defectuoasa.
2. Esti cadru didactic si in afara cunostintelor stiintifice pe care le transmiti elevilor esti si un model pentru ei.
Cred ca stii mai bine decat mine ca in ultima perioada, elevii au pretentii mari de la dascalii lor. In fata lor trebuie sa fii perfect, fiindca de la tine invata cum sa se imbrace elegant, cum sa nu se machieze in timpul zilei ca la o petrecere si sa nu poarte pe strada imbracaminte de ocazie.
3. Esti avocat, discuti cu fel si fel de oameni, apari des in fata instantelor.
Succesul tau depinde enorm de mult si de felul in care arati. Clientii nu vor avea incredere sa ii aperi, daca vad ca nu te ingrijesti asa cum trebuie pe tine insuti/insati.
4. Esti vedeta: jurnalist care lucreaza pe teren, actor, cantaret.
Da, inteleg ca esti om si ti se poate intampla sa ti se ciobeasca un dinte sau sa se fractureze fiindca ai muscat dintr-un mar tare sau o bucata de paine uscata sau sa se rupa pur si simplu, dar oamenii nu vor intelege daca dupa o saptmana-doua nu ai mers la stomatolog, sa repare dintele respectiv.
5. Esti o persoana obisnuita, decenta, care vrea sa lase o impresie buna celor din jur.
Un om care isi respecta semenii si se respecta pe sine este atent si se straduieste ca aparitia sa sa fie impecabila, chiar si intr-un oras sau intr-o tara in care nu il cunoaste nimeni.
Un alt sfat pe care tin sa ti-l dau este acesta: „Nu incerca sa iti albesti singur dintii cu diferite produse comandate de pe internet, despre care nu stii nimic, ci le folosesti fiindca au fost laudate!”
Ele iti pot deteriora dantura si vei plati mult mai mult decat pentru o inalbire realizata de stomtolog care isi asuma raspunderea in ceea ce priveste sanatatea dintilor tai.
Sigur, te inteleg, te-ai saturat de dintii galbeni, cu pete, dar dupa cum nu te tunzi singur/singura, nu iti trata dintii acasa, mai ales daca nu ai studii de specialitate!
Trebuie sa mai stii ca aspectul dintilor te poate intineri cu 7-10 ani sau dimpotriva, poate adauga la varsta din bulletin 7-10 ani, de aceea nu neglija albirea periodica a dintilor!