Orice imagine de ansamblu asupra Sucevei nu poate fi considerată completă până când nu are informații detaliate despre trecutul său bogat.
Un număr mare de locuri de vizitat și activități trebuie să fie în meniul oricărui turist care ajunge în zonă. Aproape nici un turist nu va fi dezamăgit de vizita sa aici, deoarece Suceava și zona în care este amplasată și anume Bucovina, găzduiește un număr mare de atracții turistice dar și o mare frumusețe pitorească a naturii.
Regiunea Bucovinei este renumită pentru mănăstirile sale pictate, un patrimoniu mondial protejat de UNESCO. Vechile mănăstiri pictate din Bucovina au devenit celebre pentru frescele exterioare care prezintă scene biblice. Acestea au fost construite între 1487 și 1532, iar picturile lor exterioare sunt foarte bine conservate, ceea ce este uimitor dacă ne gândim la cât de dure sunt iernile în zonă.
Cele mai importante mănăstiri pictate sunt Voroneț, Arbore, Mănăstirea Humorului, Moldovița, Pătrăuți, Probota, Gura Humorului, Dragomirna, Slatina, Putna și Sucevița.
Mănăstirile pictate sunt doar începutul: îți garantăm că vei descoperi oameni și locuri extraordinare care te vor face să te întorci aici.
Bucovina este extraordinar de bogată în meșteșuguri tradiționale, iar bucătăria este un amestec foarte special de influențe românești, ucrainene și austriece.
Poți găsi unități de cazare în Bucovina excelente, dar poate cel mai bun mod de a explora zona este să te cazezi chiar în orașul Suceava.
O unitate de cazare situată chiar în centrul orașului care oferă camere de 3*, 4* și de 5* este Pensiunea Villa Alice.
Toate tipurile de camere disponibile sunt foarte bine cotate de către persoanele cazate până în prezent aici, iar astfel pe site-urile de turism se găsesc numeroase comentariii favorabile despre Pensiunea Villa Alice. Încăperile pensiunii sunt complet mobilate și decorate cu interioare estetice și rafinate. Mobilierul este confecționat din lemn masiv alb lucrat la comandă, în stil francez. Confortul este dat de către paturile duble King-size, de saltelele bio ergonomice, de lenjeria din bumbac satinat dar și de pernele cu proprietăți antialergice.
Camerele de 5* au ca și dotări principale următoarele: TV Full HD cu diagonala de 152 cm, cu numeroase posturi HD si digitale, Blu-ray player, aer condiționat, seif electronic, computer performant cu webcam, baie spațioasă cu cadă dublă cu hidromasaj și jacuzzi, dar și cu cabină de duș cu hidromasaj, saună cu aburi cu panouri touch- screen, bideu, uscător de par.
Vila pune la dispoziția oaspeților săi o sală de conferințe, acces la fitness, la saună și la cabinetul medical care are un medic primar la orice oră. De altfel, clienții pot să își parcheze mașina gratuit și în siguranță în parcarea pensiunii care este supravegheată video și inchisă și pot accesa în mod gratuit internetul prin cablu sau prin wireless.
Unitatea reușește să-și impresioneze oaspeții atât prin interiorul său cât și prin exteriorul său, renovat de curând. Astfel, pe pereții exteriori se poate vedea o replică mare în mozaic a tabloului votiv din „Tetraevanghelul de la Humor” scris din porunca lui Ștefan cel Mare de către ieromonahul Nicodin, o lucrare cu temă religioasă și cu dimensiunea de 2 x3,5 metri, aceasta fiind prima lucrare de acest gen prezentă pe o clădire civilă din țară.
Alte 3 medalioane în mozaic care îi reprezintă pe câțiva înfăptuitori ai Marii Uniri din anul 1918 și anume pe regele Ferdinand, regina Maria și Iancu Flondor sunt realizate pe părțile de lângă recepție.
Este super locatia, mi-a placut foarte mult!