Site icon AndreiCenuşă.ro

Importanța consultului la veterinar

Clinica-veterinara-Suceava

Verificările de sănătate constante te ajută de asemenea să îți ții vaccinurile câinelui la zi, oferindu-ți o oportunitate de a-ți verifica câinele și a te liniști în ceea ce privește potențiale probleme.

Fanvet este o clinică veterinară Suceava ce îți stă la dispoziție cu servicii medicale veterinare pentru animalul tău de companie. Clinca poate fi găsită pe strada Tomşa Ştefan numărul 4 din Suceava. Programează-ţi şi tu animalul de companie la un consult.

Sănătatea generală de sănătate a câinelui

Deja îți duci prietenul cu patru picioare la veterinar când este bolnav sau rănit, dar aceste programări tind să se concentreze în special pe o anumită problemă. Programările de verificări pe de altă parte sunt mai bune, oferindu-i veterinarului tău oportunitatea de a identifica schimbări mai discrete în sănătatea fizică generală a animăluțului tău.

Ideal, veterinarul tău ar trebui să îți vadă câinele cel puțin o dată pe an, ba chiar și mai frecvent când acesta îmbătrânește sau are nevoi medicale speciale. Aceste vizite constante joacă un rol uriaș în abordarea ce previne bolile, așa că nu amâna vizita la veterinar doar pentru că animalul tău pare bine și sănătos pentru tine. Veterinarul îți va verifica animaluțul în întregime, incluzând ascultarea inimii și plămânilor lui, își va plimba mâinile pe abdomenul lui pentru a verifica semne neobișnuite, va verifica pielea acestuia, ochii și urechile.

Un alt avantaj al acestor vizite anuale este să îți obișnuiești câinele să vziteze veterinarul și clinica veterinară când este sănătos. Dacă vizitează veterinarul doar atunci când sunt răniți sau bolnavi, pot deveni iritați la vederea veterinarului, asociind călătoria lor cu timpuri rele și experiențe stresante. Este o idee bună să vizitezi veterinarul cât de des, chiar dacă nu ai programare. Recepționistele și asistentele apreciază un animăluț cuminte și vor crea o memorie pozitivă pentru animăluțul tău de companie.

Vaccinuri

Veterinarul tău ar trebui să-ți trimită o notificare atunci când vaccinurile câinelui tău se apropie sau să îți ofere un program de vaccinare a cățelului pentru a te ajuta să fii la zi. Dacă plănuiești să-ți duci câinele peste hotare, va fi necesar să faci un vaccin antirabic, ca parte din pașaportul câinelui tău.

Purici, căpușe și viermi

O altă situație în care prevenția este mai bună decât remediul este controlul puricilor, căpușelor și a viermilor. Amintește-ți că puricii, sau cel puțin larvele lor, pot trăi ani întregi în casă și în grădină căpușele pot transmite boli neplăcute. Veterinarul tău te poate sfătui în prevenția puricilor și a căpușilor și de asemenea la cum poți evita viermii.

Comportamentul de tratament și prevenire

Folosește verificarea anuală a câinelui tău ca și oportunitate pentru a discuta orice comportament ciudat sau antisocial al câinelui tău, cum ar fi lătratul excesiv, mușcatul sau rosul papucilor tăi de îndată ce ți-ai întors spatele. Aceste comportamente pot fi administrate dacă sunt identificate încă din stadiile inițiale. Veterinarul tău s-ar putea să fie capabil să îți ofere câteva sfaturi utile sau să te trimită la un antrenor.

Comentează cu Facebook
Exit mobile version