Site icon AndreiCenuşă.ro

Imagini nemaipomenite cu Marele Canion

marele canion din stratosfera

Daca ceva se pierde in desert, deobicei este pierdut pentru totdeauna. Cu toate acestea, la 2 ani dupa ce au pierdut o camera video GoPro intr-un experiment stiintific peste Arizona, 4 studenti au fost reuniti cu filmarile nemaipomenite ce arata Marele Canion din spatiu.

In luna iunie a anului 2013, dupa cateva luni de pregatire, cei 4 studenti au eliberat un balon cu heliu in atmosfera. Acestia au atasat o camera GoProi intr-un sasiu imprimat 3D pentru a imortaliza imaginile de dedesubt. Pentru a se asigura ca recupereaza camera, studentii au atasat un smartphone activat prin GPS pentru a inregistra in continuu locatia balonului pe cardul sau de memorie. Au folosit o aplicatie ca telefonul sa le trimita mesaje text cu locatia GPS a sa cand se intorcea pe Pamant.

Ceea ce s-a intamplat a fost faptul ca telefonul nu a mai avut semnal la acea altitudine sa trimita mesajul text cu locatia sa pe GPS, iar astfel fara semnal, studentii nu au fost capabili sa localizeze telefonul. Acestia au renuntat in a incerca sa recupereze GoPro-ul, pana cand o sansa intalnita in desert i-a facut sa-si gaseasca camera.

Intr-o intorsatura de evenimente, o femeie ce lucreaza la compania de retea pentru telefoane a mers intr-o excursie pe jos si a reusit sa gaseasca telefonul studentilor accidental. Cand a identificat cartela SIM a unuia dintre studenti, i-a contactat si le-a dat filmarea.

De indata ce studentul a intrat in telefon, a putut sa vada ca, cursa cu balonul a durat 1 ora si 38 de minute si a calatorit pana la impresionanta altitudine de peste 30.000 de M pana cand balonul s-a spart.

Cu toate acestea, surpriza adevarata a fost filmarea deosebita a Marelui Canion surprinsa din stratosfera. De la acea inaltime, monumentul arata si mai deosebit. Mai jos gasiti filmarea :

Comentează cu Facebook
Exit mobile version