Dintotdeauna au fost dezbateri daca mancarea organica este sau nu mai buna decat cea obisnuita. Inainte ca cineva sa se poata decide in aceasta privinta si sa aleaga mancarea organica in fata celei obisnuite, va trebui sa afle mai multe despre avantajele mancarurilor organice.
Inainte de toate va trebui sa stim ce inseamna termenul organic. Potrivit Departamentului de Agricultura din SUA, mancarurile organice includ :
- produse din carne, oua si lactate de la animale ce nu au luat hormon de crestere sau antibiotice;
- culturi ce au fost produse fara folosirea pesticidelor, fertilizatorilor sau alte radiatii;
Mancarurile organice inlcud fructe, legume, pesti, produse din carne sau lactate ce nu sunt procesate sau rafinate. Desi pesticidele se lupta impotriva gandacilor si ajuta la maximizarea profiturilor, cauzeaza multe implicatii la sanatatea clientilor. Pentru a reduce riscurile de probleme cu sanatatea asociate cu mancarurile pline de chimice, mancarurile organice au aparut ca o alegere alternativa.
Mancarurile organice sunt produse folosind fertilizatori naturali, ingrasamant si sisteme ce ajuta la conservarea pamantului si apei. Acum ca am inteles ce fel de mancare ar trebui sa fie organic, ar trebui sa stim si avantajele.
Mancarurile organice ajut la prevenirea anumitor boli, cum este cancerul sau bolile de inima. Cercetarile au aratat ca fructele organice si legumele contin aproximativ 40 % mai multi antioxidanti decat fructele si legumele ce nu sunt organice, ce reduc riscul de cancer si boli de inima. Mancarurile organice contin de asemenea acid salicilic ce ajut la prevenirea intaririi arterelor si cancerului.
Pe internet poti profita de trendul bio, cumparand produse naturale, precum ceai, suplimente, remedii si produse de detoxifiere, dar si multe altele de pe sedi.ro.
Mancarurile organice protejeaza mediul de la poluare, intrucat chimicalele ce cauzeaza poluarea mediului nu sunt folosite in cultivarea organica. De exemplu, anumite chimicalele care sunt folosite in producerea culturilor vor ucide micro organismele sau chiar vor polua apele din apropiere. Pamantul organic contine mai multe micro organisme decat pamantul obisnuite. Aceste micro organisme sunt importante datorita faptului ca inmagazineaza carbon in pamant, ce ajuta la mentinerea climei globale. Fermele organice ajuta la conservarea pamantului si apei.
Un alt avantaj al produselor organice poate fi faptul ca au un gust deosebit si valori nutritionale crescute, in timp ce sunt comparate cu alte mancaruri ce nu sunt organice. Mancarurile organice au arome anturale intrucat nu contin aditivi ce ofera mancarurilor obisnuite un gust diferit. Potrivit studiilor recente s-a aflat ca mancarurile organice contin mai multe saruri minerale si alte substante chimice sanatoase decat cele obisnuite.
Pe langa toate acestea, mancarurile organice te ajuta sa controlezi sau chiar sa pierzi greutatea care nu este necesara. Conservantii care sunt adaugati in majoritatea mancarurilor cum sunt mancarurile la conserva fac ca consumatorii sa obtina greutate nedorita. Asa ca una din modalitatile pe care oamenii le folosesc in zilele noastre de a-si controla greutatea este urmarind o dieta. Acestia inceteaza sa manance mancaruri care nu sunt organice.
din pacate mancam foarte putina mancare organica in ziua de astazi… 🙁