Nucile sunt printre cei mai vechi pomi crescuţi de către oameni, cu importanţa acestora înrădăcinându-se în anii 7000 înainte de Hristos.
În zilele noastre, datorită restricţiilor oferite de diete şi câtorva zvonuri false răspândite, oamenii evită să mănânce nuci considerând că sunt bogate în calorii şi grase în densitate prin natură.
Cu toate acestea, faptul că nucile sunt foarte bogate în nutrienţi şi avantajele lor oferă un stimul imens metabolismului ajutând la sănătatea inimii şi la frumuseţe, nu pot fi trecute cu vederea.
Compania Walnut Emba, o companie din Botoşani cu experienţă de peste 14 ani în domeniul importului şi exportului de produse agricole îţi pune la dispoziţie miez de nucă, nuci în coajă şi seminţe de dovleac, toate acestea achiziţionate de la producători individuali locali din Nordul României.
Nordul României este recunoscut la nivel naţional şi internaţional pentru calitatea miezului de nucă şi cea a seminţelor de dovleac.
Accesează magazinul online Walnut Emba pentru posibilitatea de a comanda online miez de nucă, seminţe de dovleac şi nuci în coajă. În cazul în care eşti interesat de miez de nucă, poţi găsi: miez de nucă mărunt, miez de nucă maro, miez de nucă sferturi, miez de nucă mixt, dar şi miez de nucă jumătăţi.
Vizualizează un VIDEO din fabrica celor de la Walnut Emba:
Dacă încă nu te-am convins că merită să consumi miez de nucă în mod constant, iată 5 motive pentru care s-o faci:
#1 Luptă cu stresul
Dacă stresul zilnic îţi afectează viaţa, este timpul să mănânci nuci, în timp ce luptă cu stresul conform unui studiu. Cercetătorii au descoperit că nucile incluse în dietă scad atât presiunea sângelui cât şi răspunsul presiunii sângelui la stres. Nucile sunt o sursă bogată de fibre, antioxidanţi şi acizi graşi nesaturaţi. Aceştia sunt nutrienţii care oferă nucilor proprietăţile necesare pentru a lupta cu stresul.
#2 Te ajută să trăieşti mai mult.
Consumul de nuci de minim 3 ori pe săptămână te ajută să ai parte de o viaţă mai lungă conform unui studiu. Oamenii de ştiinţă au descoperit că nucile reduc riscul de moarte din cauza cancerului cu 40% şi din cauza bolilor cardiovasculare cu cel puţin 55%. În general, cei care consumă nuci frecvent, au şanse cu 45% mai mici să moară.
#3 Previne diabetul
Toate tipurile de nuci sunt asociate cu un risc mai mic al diabetului. Potrivit unui studiu, femeile care au consumat 28 de grame de nuci de două ori pe săptămână au avut şanse cu 24% mai mici să dezvolte diabet de tipul 2. Deşi studiul a fost efectuat doar pe femei, experţii cred că aceleaşi beneficii ar trebui să fie valabile şi pentru bărbaţi.
#4 Previne bolile de inimă
Dintre toate tipurile de alimente dietetice, miezul de nucă conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi. În jur de 100 de grame de nuci îţi vor oferi mai mult de 20 mmol de antioxidanţi, ceea ce le face extrem de eficiente în combaterea bolilor de inimă prin abilitatea lor de a distruge radicalii liberi. Sunt încărcate cu acizi graşi omega 3 care scad colesterolul rău şi cresc producţia de colesterol bun transformând-o într-o gustare grozavă pentru a-ţi păstra inima sănătoasă.
5# Induce somnul
Nucile conţin un compus denumit melatonină, responsabilă pentru transmiterea mesajelor către corp ce au legătură cu ciclul lumină şi întuneric. Întrucât melatonina este deja sintetizată de corp, consumul de miez de nucă creşte nivelul de sânge al melatonine, inducând somnul. Cu această ocazie, consumul de miez de nucă este o modalitate grozavă de a-ţi îmbunătăţi somnul.