Industria alimentara este una dintre putinele industrii unde normele de igiena si modul in care sunt exploatate spatiile pot influenta in mod decisiv calitate productiei si amortizarea investitiei intiale. Pentru ca se lucreaza mereu cu materie prima bruta sau cu elemente perisabile normele de igiena trebuie sa fie respectate in fiecare secunda, la fel si temperatura din mediul ambiant si calitatea atmosferei de procesare.
De exemple, spatiile de depozitare frigorifica si fabricile de procesare moderne sunt gazduite de o Hala industriala facuta de cele mai multe ori din otel rezistent si foarte usor de igienizat, au o structura specifica ce nu permite patrunderea particulelor de praf si a microbilor din afara.
Suprafetele din interior pot fi tratate cu substante speciale pentru crearea unui mediu aseptic, se pot izola foarte usor aceste tipuri de hale pentru a asigura si un mediu de lucru cat mai placut si mai confortabil. Avantajele unei hale industriale pentru industria alimentara tin in primul rand de spatiul mare avut la dispozitie, se pot construi hale cu diverse dimensiuni si se pot extinde in functiile de nevoile clientilor si de modul in care afacerea s-a dezvoltat in ultimii ani.
Alt avantaj al halelor metalice pentru industria alimentara tine de posibilitatea extinderii si pe verticala, de aerisirea permanenta si folosirea luminii artificiale pentru un lucru un conditii cat mai bune, dar si de compartimentarea usoara a spatiului dat fara a fi necesare lucrari de mare anvergura.
Siguranta mai mare in exploatare si un mediu de lucru sigur pentru muncitori
Utilajele si muncitorii din fabricile de procesare sau spatiile de depozitare frigorifica se pot misca in voie, in Hala industriala totul poate fi rearanjat oricum se doreste, stabilitatea halei este foarte mare, materialele din care sunt confectionate rezista la uzura si la variatii de temperatura si umiditate, asigura izolare fonica si termica foarte bune.
Spre deosebire de cladirile construite din beton, care inseamna un santier ce se intinde pe mai multe luni si posibilitatea utilizarii de abia dupa ce au fost facute si finisajele, halele industriale pentru industria alimentara pot fi utilizate imediat dupa montare, fabricarea si montarea dureaza foarte putin, la nevoie pot fi mutate simplu dintr-un loc in altul fara prea mare efort.
Siguranta in exploatare si siguranta la incendiu, faptul ca nu sunt toxice, nu degaja noxe sau emisii radioactive, asigura o economie de energie pentru ca izoleaza foarte bine spatiul din interior, durabilitatea mare recomanda halele industriale pentru aplicatiile din industria alimentara.
Frisomat produce hale industiale pentru industria alimentara rezistente si usor de montat
Daca vreti sa va construiti un depozit frigorific sau un spatiul pentru procesare Frisomat are in oferta curenta unele dintre cele mai bune si mai fiabile hale metalice pentru industria alimentara. Fiecare Hala industriala este construita cu ajutorul unor materiale omologate si testate, imbinarile sunt perfecte, s-a realizat si un tratament antibacterian si antifungic, rezistenta la contactul cu substante de igienizare este mare.
Procesul de fabricare si montare a halelor din otel laminat la rece se realizeaza in timp record, nu veti avea santierea care se intind pe luni bune, preturile halelor sunt mai mici decat la alte firme intrucat Frisomat nu lucreaza cu intermediari. La cerere se poate primi o cotatie de pret detaliata, transportul este asigurat de Frisomat, halele sunt garantate pentru mai bine de 30 de ani asa ca investitia initiala este amortizata mai repede decat ati crede.