GIEMSI sau după numele său real, Gavril Mihai Cristian, este un rapper la început de drum foarte ambiţios, în vârstă de 21 de ani, ce îşi are originile de acolo de unde le am şi eu, şi anume din micul oraşel Rădăuţi.
Un oraş din care se trag mulţi dintre oamenii care au succes în diferite domenii, precum muzică, kickbox, UFC, lupte greco-romane, olimpiade şi altele. Spre norocul meu şi eu vin din acelaşi oraş, aşa că îmi doresc să promovez şi să scot în faţă oamenii care muncesc şi merită respectul meu.
GIEMSI este unul dintre acei oameni care munceşte din greu în ceea ce face, aflându-se într-un domeniu muzical destul de greu, ce nu este apreciat la adevărata sa valoare. Acesta a început să facă muzică încă din liceu şi a evoluat pe an ce trece tot mai mult.
Primul său album se numeşte Dublă Personalitate şi conţine 20 de track-uri realizate în colaborare cu producători români, cât şi străini. Poţi vedea mai jos coperta acestuia cu piese cu tot:
Giemsi munceşte foarte mult la propria promovare, făcându-şi propriile materiale personalizate şi fiind acolo pentru fanii săi tot timpul. În momentul de faţă are aproape 10,000 de subscriberi pe Youtube şi sunt în creştere. Muzica sa începe să fie din ce în ce mai apreciată.
Mai mult decât atât acesta a scos şi un videoclip pentru piesa „Adevăruri care dor” pe care te invit să-l urmăreşti mai jos:
O dată cu publicarea acestui articol dau startul unei noi categorii pe blogul meu, şi anume cea de interviuri. Debutează în primul meu interviu GIEMSI, rapperul care stimulează consumul de muzică.
– Cum te-ai gândit la porecla „GIEMSI” şi de la ce vine aceasta?
– Pot spune că la baza numelui de scenă stă o idee chiar simplă, dar interesantă. GIEMSI vine de la literele GMC citite în engleză, care de altfel sunt inițialele numelui meu, Gavril Mihai Cristian.
– Cum a fost prima ta apariție pe scenă?
– Prima mea apariție pe scenă a fost la Casa de Cultură Rădăuți, cu ocazia Balului Bobocilor de la C.A.M. în 2012. Am avut emoții și încă am de fiecare dată când urc pe scenă, probabil din considerentul că nu vreau să am ezitări, să mă încurc, deci să iasă cum trebuie. Și atunci am văzut că totuși emoțiile se împrăștie când pornește negativul și dispar când încep să cânt, aceasta fiind o stare unică și dificil de descris.
– Povesteşte-mi câte ceva despre prima ta piesă.
– Prima piesă se numește „Am căzut ca să cresc” și prin intermediul ei am vrut să induc ascultătorilor o stare motivațională, care să-i ajute să nu se dea bătuți. Aceasta a fost și piesa pe care am cântat-o la evenimentul detaliat mai sus și pot spune că celor din sală le-a plăcut mult, acest lucru putând a fi verificat, deoarece video-ul de atunci, încă se regăsește pe canalul meu de YouTube.
– Cum te-ai decis să te apuci de Rap?
– Am început să ascult Rap frecvent încă din clasa a 6-a, urmând ca în clasa a 8-a, la ora de Limba și Literatura Română, profesorul să ne dea câteva cuvinte cheie și o tematică, iar noi să scriem câteva versuri cu ajutorul acelor cuvinte. Eu am terminat primul din clasă, și ăsta ar fi primul semn că am înclinație spre așa ceva. Al 2-lea semn a venit în clasa a 9-a. Am avut un coleg care făcea deja Rap și pretindea că e bun, cu toate că nu era tocmai așa. Totuși, asta m-a ambiționat să încerc și eu, urmând principiul „Păi ce? Ăla poate și eu nu?”.
– Ce mesaj general vrei să transmiţi prin piesele tale?
– Mesajul transmis diferă de la piesă la piesă, elementul comun fiind opinia sinceră și realistă (zic eu) despre diferite stări prin care trecem cu toții sau momente din care putem învăța ceva, deci tot ceea ce scriu eu, este menit să ajute oamenii să treacă peste situații dificile și am și două versuri care cuprind această idee, în piesa ” Adevăruri care dor ” de pe primul meu album, și anume: ” Puțini întind o mână de-ajutor fără s-o cer, / Vreau să schimb vieți în bine, cel puțin la asta sper… „.
– Ce înseamnă pentru tine Rap-ul?
– În termeni teoretici Rap-ul vine de la Rhythm and Poetry, dar eu l-am considerat încă de la început, cea mai bună modalitate prin care să îmi eliberez sufletul și mintea. Am fost și încă sunt o persoană mai retrasă, liniștită, care s-a ferit de anturaje greșite, care și-a văzut de drum și care a văzut în muzică un refugiu, tocmai de aceea următorul meu album se va numi „Refugiu” și va fi destinat celor care ascultă muzică pentru a se regăsi, dar nu numai.
– Un lucru pe care nu l-ai făcut până acum şi ai vrea să-l faci.
– Un lucru pe care nu l-am făcut încă, dar pe care vreau să îl fac, ar fi să trec de audiții la X Factor și să apar în prima etapă televizată din sezonul următor.
– Ce alţi artişti din domeniu te inspiră?
– Printre artiștii pe care îi respect în mod deosebit ar fi Eminem și Macklemore din afara țării, iar de la noi, Nimeni Altu’, Cedry2k, Spike, Alan, Vescan,Carbon, Flou Rege, Omu Gnom și alții.
– Cât de important este mediul online pentru tine?
– Dat fiind faptul că în zilele astea sunt promovați „artiști” precum Șatra Benz, și nu doar din acest motiv, e foarte greu (cel puțin în Rap) să te faci auzit. Tocmai de asta, consider că cel mai important în acest moment este să cresc canalul de YouTube, care anul trecut în august avea 450 abonați, iar acum aproape 10.000, deci mediul online este singura oportunitate, momentan.
– Vorbeşte-ne puţin despre primul tău album.
– Primul album, „Dublă personalitate” a pornit de la ideea că am început să trăiesc două vieți diferite, una în societate și una pe scenă. Totodată face referire la faptul că sunt în zodia gemeni, și pot spune despre el că este un vis devenit realitate, care a fost menit să ajute oamenii să aibă o viziune mai realistică despre viață. Am vrut să am ceva palpabil, un CD în format fizic, care să știu că mă reprezintă și am ajuns să obțin asta, dar se pare că am avut așteptări prea mari. Se pare că să te faci auzit printr-un gen de muzică realist e mult mai greu decât am crezut, probabil pentru că oamenilor le place să fie mințiți frecvent sau poate pentru că le place să ignore realitatea, să trăiască cu convingerea că totul e roz (cu toate că nu e și nu va fi). Totuși, pot spune că, pe puținele persoane care au ascultat piesele de pe album, cu siguranță le-am ajutat să deschidă ochii, și asta se poate verifica din comentariile de pe YouTube.
– Cu cine ţi-ai dori să faci un featuring şi nu ai avut ocazia până acum?
– Păi, dintre rapperi, îmi doresc să colaborez cu Omu Gnom, Vescan, Flou Rege, Cedry2k, Nimeni Altu’, Alan, dar sunt și voci feminine cu care aș vrea să încep proiecte, cum ar fi Jo, Ester, Miss Mary.
– Unde te vezi în viitor?
– Peste 2-3 ani sper să am un studio profesional, unde să dau viață la proiecte din ce în ce mai frumoase, poate chiar să ajung cu o piesă la radio, să adaug la colecție încă un album, pe lângă cel la care lucrez, menționat mai sus, ‘’ Refugiu ‘’, și eventual să încep să apar la diverse evenimente, concerte.
– Ce pasiuni ai în afară de muzică?
– Pot spune că sunt pasionat de activități care implică în mare măsură creativitatea și munca în echipa (fotbal, jocuri pc), dar îmi place mult și să ies la o plimbare sau la un film la cinema, din care poate culeg o idee pentru o piesă viitoare.
– Cum este văzut Rap-ul în Suceava după părerea ta?
– După părerea mea, asta ține foarte mult de vârstă și de precepție. De exemplu cei mai în vârstă, care au crescut cu muzica populară, nu mă aștept să înțeleagă prea multe din Rap, cei între 20-40 de ani sunt oarecum acaparați de muzica de club (cu toate că poate apreciază o piesă Rap când o aud), iar segmentul care ascultă cel mai mult Rap, este cel până în 20 de ani, datorită multitudinii schimbărilor și provocărilor care apar în viețile lor, și care văd în Rap un refugiu. Această clasificare ar fi la nivelul întregii țări, deoarece nu consider că există variații prea mari între județe.
– Un mesaj pentru fani.