Destinaţiile de weekend în Bucovina, pentru sărbătorile de Paşte şi Crăciun sau pentru petrecerea de Revelion, sunt foarte apreciate.
Putna este una dintre cele mai încărcate de istorie locaţii turistice din Bucovina, numeroşi turişti veniţi din toate colţurile României şi din străinătate alegând să viziteze anual Mănăstirea Putna şi celelalte atracţii turistice ale zonei. Numărul mare de turişti sosiţi în zonă a dus la dezvoltarea sectorului HoReCa astfel încât s-au făcut investiţii considerabile în hoteluri şi pensiuni care să ofere turiştilor oportunităţi de cazare diversificate, după bugetul şi preferinţele fiecăruia.
Pensiunea Muşatinii**** este singura pensiune din zona Putnei clasificată la 4 stele, având restaurant propriu cu specific Bucovinean de 3 stele şi terasă, piscină interioară, saună, foişor, sală de conferinţe şi sală de jocuri pentru copii şi adulţi.
Locaţia asigură turiştilor 66 de locuri de cazare în Putna lângă mănăstire în 4 apartamente, 4 camere triple, 20 camere duble dotate cu LED TV, minibar, internet, baie, uscător de păr, balcon.
Pensiunea Muşatinii Putna are o sală de conferinţe cu o capacitate de 50 de locuri, dotată cu videoproiector, flipchart/tablă magnetică, LED TV şi instalaţie de sonorizare.
În această zonă puteţi petrece clipe memorabile alături de cei dragi, într-un loc încărcat de istorie, vizitând Mănăstirea Putna şi Mormântul lui Ştefan cel Mare, Biserica de lemn a lui Dragoş Vodă (cea mai veche biserică de lemn din Europa – secolul XIV), Chilia lui Daniil Sihastrul, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Schitul Daniil Sihastrul, Dealul lui Sion, Dealul Crucii, Muzeul Medieval, Muzeul Satului etc.
De asemenea, vara se poate face baie în râul Putna, iar iarna schi sau săniuş pe dealurile din împrejurimi.
Pentru iubitorii de sport, în apropiere se află terenul de fotbal şi terenul de tenis de câmp. După o zi plină de evenimente o saună este binemeritată, aceasta aflându-se în zona piscinei. La posibilităţi de agrement în interior se încadreaza şi piscina cu o adâncime maximă de 1,60 m, cu apă tratată şi încălzită, cu hidromasaj şi cascadă.
Structura pensiunii Muşatinii Putna:
CURTEA
+ terasă amenajată
+ parcare laterală
+ parcare în curtea interioară
+ parcare în faţa pensiunii
PARTER
+ Restaurant 150 locuri
+ Salon 100 locuri
+ Bar 20 locuri
+ Piscină interioară, saună
ETAJ I
+ Camerele 100 + 101 sunt grupate într-un apartament decomandat cu baie proprie pentru fiecare cameră. Una din camere (100) – matrimonială şi (101) – twin.
+ Camerele 102,103,104 107 şi 108 – matrimoniale.
+ Camerele 105,106,109 – twin.
+ Sala de conferinţe cu 50 locuri
Total locuri de cazare etaj I = 20 persoane
ETAJ II
+ Camera 200 – triplă cu un pat matrimonial şi un pat pentru o persoană
+ Camerele 201, 202, 203 – matrimoniale
+ Camera 204 este singura cameră care nu are duş în baie şi poate fi folosită în cazuri extreme
+ Camerele 205, 206, 207 – twin.
+ Camera 208 – apartament nedecomandat cu una din camere cu pat matrimonial şi una twin
+ Camera 209 – apartament decomandat cu o cameră matrimonială şi una twin
+ Camera 210 – apartament nedecomandat cu una din camere cu pat matrimonial şi una twin.
+ Spălător
Total locuri de cazare etaj II = 29 persoane
ETAJ III
+ Camera 300 – triplă cu un pat matrimonial şi un pat pentru o persoană
+ Camerele 301, 302, 303 – matrimoniale
Total locuri de cazare etaj III = 9 persoane
MANSARDĂ
Camere ”Economy”
+ Camerele 304 şi 307 – triple, prima cu două paturi alăturate şi unul singur, iar a doua cu 3 paturi independente.
+ Camerele 305 şi 306 – twin
+ Camerele de la mansardă nu au balcon, iar geamul este de tip ”Velux”
Total locuri de cazare mansardă = 10 persoane
Total pentru închiriat: 66 locuri.
* Toate camerele de la etajele 1, 2 şi 3 au baie proprie şi sunt dotate cu LED TV, minibar, internet, balcon.
** Camerele de la mansardă nu au balcon.
Oferta de Paşte în Bucovina 2025
Pachet “Sărbători Pascale în Bucovina de poveste, în Putna lui Ștefan” Aprilie 2025
Pensiunea Mușatinii vă oferă un sejur de neuitat cu ocazia Sărbătorilor de Paști, 4 zile și 3 nopți, în regim de demipensiune + cină festivă de sărbătoare și proțap. Intrarea se face la alegere, pe 18 sau 19 aprilie iar ieșirea pe 21 sau 22 aprilie 2025. Se intră în pachet cu cină și se iese cu mic dejun. În pachet sunt incluse cazarea, mesele în regim de demipensiune, băuturile naturale alcoolice și nonalcoolice în timpul meselor, un delicios proțap tradițional în aer liber (miel și porc), petrecere cu cină festivă și formație live în seara de 20 aprilie. Marea majoritatea preparatelor servite la noi sunt naturale, fie achiziționate de la producătorii locali, fie preparate, băițuite și afumate de noi.
Programul evenimentului:
18 aprilie – Sărbători pascale în Bucovina de poveste
– Întâmpinarea oaspeților conform tradiției bucovinene și check in;
– Program de odihnă, relaxare și socializare;
– Cină cu variante de meniu, post sau frupt;
19 aprilie – Sărbători pascale în Bucovina de poveste
– Mic dejun bufet suedez pentru cei sosiți în 18 aprilie;
– Sosirea invitaților cu intrare pe 19 aprilie și întâmpinarea lor conform tradiției bucovinene, check in, odihnă, relaxare și socializare;
– Cină cu variante de meniu pentru toți invitații, post sau frupt;
– În noaptea de Înviere ne putem deplasa la Mănăstirea Putna pentru slujbă și pentru a lua Lumină, care sperăm că va fi adusă și anul acesta de la Mormântul Sfânt. Mănăstirea se află la 900 m de pensiune deci deplasarea se va face pe jos , ne vom întoarce cu lumânările aprinse și vom degusta bunătăți specifice, de sărbătoare. Pentru cei interesați, spre dimineață se merge cu pasca la sfințit, în curtea Mănăstirii sau a bisericii din sat;
20 aprilie – Sărbători pascale în Bucovina de poveste
– Mic dejun bufet suedez;
– Program liber pentru vizitarea obiectivelor istorice locale, odihna, relaxare si socializare;
– Vom organiza un atelier de încondeiat ouă unde o parte din invitați vor învăța această tehnică specifică Bucovinei. Se vor face demonstrații de închistrit (încondeiat) ouă de către meșteri populari autohtoni unde puteți participa activ împreună cu familia;
– În tot acest timp veți avea ocazia să vă îndulciți cu cozonacii și păscuțele tradiționale din Bucovina ;
– Prânzul este inclus se va servi in foișor unde vom asista la prepararea unui delicios proțap în aer liber, după o rețetă tradițională de la noi : miel si porc. Nu vor lipsi scrijele, jumerile șoricii proaspeți, cartofii la disc, legumele la grătar, merele coapte în rulă, vinul fiert, țuica fiartă, berea tradiționala a Bucovinei și nu numai ;
– Cina este una festivă. Vom servi bucate alese, vom sărbători cu muzică live de calitate și vom avea parte de o tombolă cu surprize; nu va lipsi tortul festiv, dansul și voia bună !
21 aprilie – Sărbători pascale în Bucovina de poveste
– Mic dejun îmbelșugat cu preparate tradiționale bucovinene, naturale și bio, de tip bufet suedez;
– După micul dejun, ne vom lua la revedere de la musafirii sosiți în 18 aprilie care se vor îndrepta spre casele lor;
– Musafirii sosiți în 19 aprilie au în continuare program de relaxare, cina cu variante de meniu și toate facilitățile pensiunii la dispoziție;
22 aprilie – Sărbători pascale în Bucovina de poveste
– După micul dejun, musafirii sosiți în 19 aprilie se vor îndrepta spre casele lor.
Completări:
– Până la Înviere, pentru persoanele care postesc, se pot servi mâncăruri de post. După Înviere se vor servi toate bunătățile specifice zonei și sărbătorilor pascale, cozonaci, mai multe sortimente de pască ( cu smântână, cu brânză, cu ciocolată), mâncăruri din miel (friptură, drob, ostropel, stufat, borș de miel, pastramă etc), preparate tradiționale din porc de casă (chișcă, tobă, cârnați tradiționali, slăninuță, costiță, ceafă, cotlet, mușchiuleț, toate afumate de noi plus multe, multe altele).
– Băuturile alcoolice naturale, (țuica, pălinca, afinata , berea de Suceava la draft și vinul casei), dar si apa plată, minerală, sucurile naturale de măr cu mentă, măr cu soc sunt la liber în intervalul de servire al meselor.
– Pe tot parcursul sejurului se pot face excursii prin împrejurimi pentru vizitarea obiectivelor turistice : Biserica de lemn « Dragoș Vodă » , cea mai veche biserică de lemn din Europa (Sec. XIV), Mănăstirea Putna cu Mormântul voievodului și Muzeul medieval, Chilia lui Daniil Sihastrul, Muzeul satului, Dealul Crucii, Mănăstirea Sihăstria Putnei, așezare monahală cu patru biserici, cascada Bursuc, dar și restul salbelor de mânăstiri din patrimoniul UNESCO : Voroneț, Sucevița, Moldovița, Arbore, Bogdana dar și vestigiile istorice ca Cetatea Sucevei renovată sau Muzeul de istorie sau Muzeul satului bucovinean;
– Cei interesați pot participa la Denii și slujbe caracteristice acestor sărbători , la Mănăstire sau la bisericile din sat;
– La cerere, se pot organiza plimbări cu căruța trasă de cai ;
– Pensiunea dispune de piscină interioară încălzită (32-34 ⁰C), dotată cu hidromasaj unde vă puteți petrece o parte din timp în mod plăcut, cu rezervare prealabilă și complet gratuit;
– Pentru cei care doresc, sauna noastră uscată vă stă la dispoziție în aceleași condiții menționate anterior;
– Programul de funcționare al saunei și al piscinei este în intervalul 08:45 – 22:00 ;
– Internetul wireless (WiFi6) este de mare viteză și gratuit;
– De asemenea veți putea folosi gratuit sala de jocuri indoor pe tot parcursul șederii (tenis de masă , foosball , darts , șah , rummy , PS4 cu ecrane de 146 cm , etc.)
– Programul va fi destul de lejer, mesele servindu-se într-o marjă de timp destul de largă. Doar cina festivă se va servi la oră fixă.
– Cei care țin o dietă specială sunt rugați să ne informeze din timp pentru a ne putea organiza. Este valabil și pentru cei care postesc.
– Prânzul se poate servi zilnic și extra-pachet, în intervalul 13:00 – 14:30 și se poate achita cu orice instrument de plată.