Am cautat pe marele si vastul internet un subiect din care sa ma inspir si sa scriu un articol despre sarbatorile ce o sa vina, Craciun sau Revelion, insa se pare ca nu am gasit nimic nou sau interesant. Aceleasi articole monotone ce apar in fiecare an, in care se descriu centrele oraselor decorate in spiritul sarbatorilor, stiri despre concerte de revelion si asa mai departe.
De aceea m-am gandit sa postez o reteta de preparare a unui tip de ciocolata calda din Anglia. Aceasta ciocolata calda arata bine, este perfect cremoasa si dulce. Fiecare inghititura iti va face o supriza dulce. Sa speram ca va va iesi bine si ca o veti savura.
Reteta Ciocolata Calda S’Mores
Ingrediente :
- 2 cani de lapte, de orice tip
- 1 cana de apa
- Un sfert de cana de pudra de nuca de cocos
- 30 de grame de sirop de ciocolata light
- 30 de grame de zahar
- 1 varf de sare
- Biscuiti graham zdrobiti
- Jumatate de cana de bezele
Instructiuni de preparare :
- Preincalziti cuptorul pana la fierbere scazuta si deplaseaza barele de la cuptor de la cea de-a 2-a pozitie pana sus (destul de sus sa coci bezelele). Puneti foaia de copt pe raft.
- Incalziti laptele si apa intr-o oala peste temperatura medie, pana cand sunt destul de fierbinti, aproximativ 5 minute. Fiti atenti sa nu dea in foc sau sa se arda.
- Adaugati pudra de nuca de cocos, sirop de ciocolata, zaha si sare si amestecati bine pana se combina cu adevarat.
- Intre timp, luati cateva bezle si frecati-le de partea de sus a canilor in asa fel incat biscuitii graham sa se lipeasca. Apoi, cufundati cana in firmiturile de biscuiti graham pana se captusesc bine. Poti de asemenea sa adaugati firmituri de biscuiti graham la fundul canii pentru un gust in plus de graham.
- Turnati in cana ciocolata calda si puneti deasupra un sfert de cana de bezele fiecare. Cu atentie puneti canile in foaia de copt in cuptor si coaceti bezele pana cand se rumenesc, supraveghindu-le cu atentie pentru a nu le lasa sa se arda.
- Cu atentie inlaturati din cuptor cu un prosop si serviti invitatilor cu acesta pentru a va proteja mainile de caldura. Puneti pe deasupra putin sirop de ciocolata pentru un plus la aspect.
Nota : Reglati aromele inainte de a le servi, adaugand mai multa ciocolata sau mai mult zahar daca preferati.
Informatii nutritionale :
Dimensiuni de servire : 2 cani
Calorii : 275
Grasime : 4.5g
Grasime saturata : 2.5g
Carbohidrati : 53g
Zahar: 39g
Fibre: 3.5g
Proteine: 11g