De aceasta data am cautat putin pe internet sa vad cum pregatea mama una dintre putinele ciorbe pe care le mananc, dar si preferata dintre ele.
Ei bine, iata reteta la ciorba de pui cu galustele :
Ingrediente :
- 1 Pui ;
- 1 Kilogram de Morcovi ;
- 1 Ceapa ;
- 1 Radacina de Telina ;
- 1-2 Radacini de Patrunjel ;
- 1-2 Radacini de Pastarnac ;
- 1 Buchet de Frunze de Telina si de Patrunjel;
- 1 Lingurita de boabe de piper ;
- Piper ;
- Sare ;
Mod de lucru :
Prima si prima data, se ia puiul, se curata frumos si se spala. Acesta se pune in 3-4 Litri de apa rece, la fiert impreuna cu ceapa intreaga curata, bineinteles se adauga sarea si piperul de rigoare, in timp se indeparteaza spuma care urmeaza sa se formeze, fierbem compozitia la foc mic, timp de aproximativ 15 minute.
Intre timp, pregatim frumusel galustele de gris, din doua oua, batem cu mixerul albusurile tare, adaugam galbenusurile, punem grisul, pasta de galuste trebuie sa fie molicica. Formam cu lingura, atentie, mereu uda, galustele fierbandu-le la foc mic pana au un volum dublu.
Adaugam sare si piper dupa gustul fiecaruia, punem putina verdetea deasupra si avem cea mai buna supa de galustele din lume !
O reteta simpla si gustoasa,sper sa va fie utila si sa va placa ciorba, fiindca este de asemenea si sanatoasa.