Dacă ai nevoie de o rețetă rapidă cu carne de pui și nu știi ce să mai prepari, aruncă un ochi peste propunerile noastre de mai jos, gata în maxim o oră!
Aripioare de pui caramelizate
Ingrediente
- Aripioare de pui 1 kg sau varianta congelată Papane
- Zahăr 1 lingură
- Sare 1 lingură
- Usturoi 5 buc (căței)
- Piper negru măcinat 0.5 lingurițe
- Apă 0.5-1 pahare
Mod de preparare
- Într-o cratiță, pune pe foc mic sarea și zaharul, și lasă să se caramelizeze, amestecând să nu se ardă după ce zahărul începe să se topească.
- Toarnă apa și lasă pe foc mediu până se topește complet zahărul.
- Spală bine aripioarele și aranjează-le într-o tavă de cuptor.
- Toarnă caramelul peste carnea de pui.
- Presară peste carne piperul și usturoiul pisat. Pune totul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.
- Pe parcurs, în timpul preparării, mai scoate tava din cuptor și cu o lingură sau pensulă unge aripioarele cu sosul din tavă – pentru o glazurare mai bună și crustă gustoasă.
- Servește aripioarele reci sau calde, cu garnitura preferată. Poftă bună!
Piept de pui cu usturoi și cașcaval
Ingrediente
- Piept de pui 2 buc
- Smântână 1 pahar
- Cașcaval clasic 150 g
- Usturoi 3 căței
- Sare 1 linguriță
- Piper negru 0.25 lingurițe
Mod de preparare
- Fiecare bucată de piept se spală bine, se taie în fileuri mari, cam în 4-5 părți fiecare și se pun într-o tavă de cuptor de mărime medie, puțin adâncă.
- Smântâna se condimentează cu usturoiul pisat, sarea și piperul negru.
- Unge bine bucățile de pui cu sosul de smântână, apoi rade cașcavalul deasupra.
- Lasă tava la cuptor la foc mediu, până se rumenește bine – aproximativ 45-50 de minute. Poftă bună!
Paste Alfredo cu pui
- Paste 500 g (nu contează forma sau mărimea)
- Piept de pui 2 buc dezosate și fără piele
- Smântână dulce pentru gătit – 25-32% grăsime, 500 ml
- Parmezan ras 150 g
- Usturoi (căței) 2 buc
- Unt 30 g
- Ulei de măsline 80 ml
- Sare 1 lingură
- Piper negru măcinat 0.25 lingurițe
- Pătrunjel verde tocat 3 linguri pentru decor
Mod de preparare
- Pieptul de pui se taie în felii subțiri și mari, de aproximativ 8 mm – 1 cm grosime.
- Presară peste aceste fileuri de pui un pic de sare și piper negru măcinat.
- Încălzește bine într-o tigaie untul împreună cu uleiul de măsline.
- Adaugă carnea și la foc iute rumenește pieptul de pui pe ambele părți.
- Când sunt gata bucățile de pui, închide focul, scoate fileurile din tigaie și pune-le pe o farfurie. Acoperă-le cu folie pentru a se păstra calde.
- Fierbe repede pastele, conform instrucțiunilor de pe cutie.
- La final, pune într-o cană aproximativ 300-400 ml din apa fierbinte în care au fiert pastele, în cazul în care vei avea nevoie de ea la final, când pregătești sosul.
- Scurge pastele de restul apei și lasă-le puțin la o parte.
- Pune din nou pe foc tigaia în care ai rumenit pieptul de pui, cu tot cu uleiul rămas de atunci. Adaugă și cățeii de usturoi tocați mărunt și lasă-i să se călească 1 minut.
- Toarnă smântâna dulce lichidă, adaugă și parmezanul ras, apoi amestecă.
- Când începe să fiarbă și devine mai dens, sosul Alfredo este gata. Gustă din el și potrivește de sare dacă este nevoie.
- Adaugă pastele fierte.
- Amestecă bine, iar dacă vrei să fie pastele mai cremoase, toarnă câte puțină apă păstrată din pastele fierte, până obții consistența dorită.
- Aranjează pastele în farfurii, taie pieptul de pui felii subțiri și adaugă deasupra.
- Ornează cu parmezan și pătrunjel. Poftă bună!
Încearcă una dintre aceste trei rețete atunci când ești pe fugă, dacă îți dorești o masă delicioasă pentru tine și restul familiei.
Comentează cu Facebook