Daca tocmai te-ai hotarat sa incepi sa faci o curatenie generala, nu trebuie sa uiti ca notiunea de “curatare a hotei” este unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa te apuci.
Curatarea hotei nu este necesara doar din punct de vedere igienic si estetic, ci trebuie sa fie executata mai ales din dorinta de a evita un incediu. Hotele necuratate corespunzator sunt produse inflamabile care trebuie sa fie tinute sub control. Iata ce trebuie sa stii cand te apuci de degresarea hotei:
In primul rand, trebuie sa stii ca hotele pot fi de mai multe tipuri, iar structural or consta in corpul principal sau carcasa, unitatea de aspirare, sau motorul propriu-zis si filtrul ce care poate fi antigrasime, din metal, hartie, pasla sau impotriva mirosurilor, cel din carbune.
Astfel, curatarea hotei trebuie sa se realizeze tinand cont de aceste trei componente ale aparaturii. Exteriorul este cel care trebuie sa fie curatat cat mai des, iar recomandat este ca acesta sa fie curatat dupa fiecare gatire. Folosind o laveta si o picatura de detergent de vase, depunerile proaspete vor fi mult mai usor de curatat decat cele mai vechi.
Apoi, filtrele trebuie sa fie curatate daca sunt metalice de cel putin doua ori pe an, iar daca sunt de unica folosinta de schimba la cel mult 3 luni, iar in cazurile in care se gateste mai intens chiar si mai des.
Paletele ventilatorului trebuie si ele foarte bine curatate, cam cu aceeasi frecventa cu care te ocupi si de filtre.
In loc sa te apuci de capul tau sa faci curatenie, cel mai bine este sa apelezi la o firma pentru degresare hote si astfel vei avea certitudinea ca lucrurile sunt facute corespunzator, iar tu si familia ta nu veti fi predispusi la pericole. In plus, serviciile profesionale te pot ajuta sa faci o curatenie mai complexa, la hota, filtre, tubulatura, ventilator si la intregul cos de fum. Oricum, pentru hotele de apartament cei trei pasi mentionati sunt suficiente pentru ca nu trebuie decat sa respectati indicatiile producatorului si sa va asigurati mai ales ca hota este deconectata de la reteaua electrica, iar produsele pe care le folositi sunt potrivite materialului pe care urmeaza sa il curatati.
Unul dintre cei mai importanti pasi de care trebuie sa tii cont este faptul ca toate accesoriile din bucatarie trebuie sa fie curatate proaspat, imediat dupa ce au fost utilizate. Cu cat cureti hota mai des, cu atat va fi mai usor. Foloseste produsele corespunzatoare si lavete moi, din bumbac cu ajutorul carora sa indepartezi orice urma de murdarie si astfel iti vei usura munca mult mai usor.